Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,jakou značku ojeteho auta od r.v.2010 koupit co se týče spolehlivosti a oprav?Mam v merku opel,lancia,ford a chevrolet.Může někdo seřadit tyto značky od nejlepší po nejhorší?
Ani jedna z vyjmenovaných značek nepatří mezi nejspolehlivější. A ojeté auto je široký pojem. Chceš sedan, hatchbach, kombi, pickup, kabriolet nebo snad nedej bože kamión. I to totiž hraje velkou roli při posuzování spolehlivosti.
Zkus se podívat sem.
Dobrý den vlastním chevrolet aveo t 250 sedan 1,2 16v.Kupoval jsem ho jako nové rok výroby 2010.Provoz bez problémů poruchy žádné jen běžný servis najeto cca. 70000 km, spotřeba 6,8-7,2 l.Není to na ježdění na jeden zátah přes 1000km ale pro běžný provoz super.
Já měl 1,4 16v, týž rok výroby. Že by mě to někde nechalo, to nemůžu říct. Spotřeba rovněž cca 7 litrů. Ale uživatelský komfort 0. Moderní trabant. Je pravdou, že ho přede mnou jezdil kolega obchodník (a nevím, co mu provedl), ale to auto se třáslo jak sulc a nebyli ho schopní dát do kupy ani v autorizovaném servisu (bylo v záruce). Takže jsme dělali pokusy s gumama, s přední nápravou, s kdečím. Servisáci tvrdili, že je to v normě, děti na delších trasách blily jak Aminy a já měnil žárovky v předních světlech jak na běžícím páse. Nakonec jsem ukončil trápení a služebák vyměnil za dvojkovou Fábku, o rok starší, nájezd o 40k větší, ale naprostá spokojenost (tedy oproti Aveu). Další mínusy Avea - netopí to, se zapnutou klimou má problém s výkonem a v provedení sedan je to pro dopravu čehokoliv naprosto nevhodné. Kufr je sice rozumně velký, ale má malý vstupní otvor, k pláči Vás pak donutí první pokus o zavření naloženého kufru. Panty vymejšel naprostej píp, takže rozdělí kufr na tři části. Pokud se Vám povede umístit náklad tak, aby nevadil pantům v zavírání, ještě nemáte vyhráno. Stačí posun nákladu do strany a při pokusu o otevření zavazadlového prostoru si budete přát, abyste měli po ruce otvírák na konzervy. Další popis zážitků s tímhle autem nemá smysl.
Je tady krásně vidět, jak téměř identické auto jednomu bez výhrady vyhovuje a druhý na něm nenechá nit suchou. Jako auto pro dva důchodce z nížiny s občasnou (raději častější) návštěvou supermarketu - proč ne... Akorát, že na to stačí garážovaná stodvacítka.
Pro doplnění chevrolet 1,4 16v měli svolávačku na přední nápravu -byla podimenzovaná pouzdra ,bohužel se to měnilo celé.
U 1,2 to nehrozí mají lehčí motor a menší tm-Nm.Opravdu záleží na majíteli čím levnější auti tím je třeba dbát na pravidelnou údržbu a nechtít po něm službu jako po SUV nebo náklaďáku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.