Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, právě řešíme výběr auta. Chtěla bych Vás poprosit o Vaše rady či zkušenosti. Před 1,5 rokem jsme se dost vypekli, takže teď opravdu potřebujeme spolehlivé auto. Sháníme větší rodinné auto, které budeme používat jak na krátké každodenní cesty do práce a přemisťování dětí do školy, kroužků apod. (cca 25 km denně), ale zároveň rádi a dost cestujeme, ale jenom po Čechách, v zimě několikrát na hory (ráno tam a večer zpět), v létě se stanem a s kolama do kempu. Chtěli bychom nejspíš 7-mi místné auto max. 200 tis. Kč. Sice jsme 4, ale občas prarodiče či kamarády vzít potřebujeme.
Minule jsme totiž koupili od známého 7-mi místného Renaulta, r.v.2006 na diesel. Auto vypadalo velice pěkně - vevnitř zachovalé, z venku nemělo ani škrábaneček. Asi po půl roce začaly problémy - nejdřív prý zamrzla nafta (ale jestli to tak opravdu bylo, nevím), pak neustálé problémy s nějakými filtry (bohužel Vám přesně neřeknu co vlastně), auto se furt přepínalo do nouzového režimu, případně nešlo vůbec nastartovat. Objevovalo se nějaké hlášení o emisích a o vstřikování. Nebyl snad měsíc, kdy by auto nestálo několik dní v servise - a pokaždé jsme byly asi o tisícovku lehčí a po pár dnech se problémy vrátily. Zkusili jsme vyměnit i servis, ale se stejným výsledkem. Takže teď musíme vyměnit auto - sice vypadá hezky, ale nejede a je to k vzteku.
Obecně dobrá a spolehlivá jsou "trojčata" VW Sharan, Ford Galaxy a Seat Alhambra, přičemž pořadí vhodnosti je tak, jak jsem napsal. Jsou 5místné a 7místné verze.
Ovšem nikdo vám nezaručí, že za půl roku nedopadnete podobně jako s předchozím, přece jen starší ojetina je starší ojetina. Váš nájezd 25km denně je to, co dieselům svědčí snad ze všeho nejméně. Vždyť se při tom popojíždění ani nestačí ohřát! Z vašeho (ne)popisu závad Renaulta soudím, že o opravy se pokoušeli opraváři-soukromníci, kteří s tím autem neměli moc zkušeností. Co takhle zkusit najít opravdového prověřeného odborníka na Renaulty, věřím, že by vám auto dal dohromady.
Přeji hodně štěstí.
Promone, máš pravdu, jen ve dvou věcech si dovolím nesouhlasit:
1. Značkový servis neznamená "odborník na Renaulty"
2. Nezatracuj prosím Renaulty jako takové. I když je sám také nemusím, je fakt že se jim sice pár modelů nepovedlo (hlavně některá provedení Lagun a Thálií), Ale obecně to nejsou špatná auta, znám podstatně horší značky. A nejsou to jen číňané, indové nebo někteří korejci.
No, ono je to víceméně jedno, kdo se toho Rencka pokoušel opravovat. Měl jsem totiž ,,čest´´ právě s několika Rencky z roku 2007, které tehdy firma nakoupila jako služebáky. Ten motor dCi je ,,legendární´´ . Od té doby vyslovit u nás na firmě ,,Renault´´je koledování se opřesdržku. Nemá cenu líčit výčet závad, byl neuvěřitelně pestrý, firma chtěla auta vrátit, marně. Opravováno výhradně ve značkových servisech - úplně o ničem. My jsme byli nas*aný jaksepatří, protože cochvíli někdo nedojel k zákazníkovi, takže nejen že nevydělal, ale ještě se řešil odtah, náhradní auto atd atd. Takže auto s kosočtvercem je fakt špatný nápad.
Ale k otázce - sedmimístných aut je poměrně dost, spíše záleží, jaký typ preferujete - jak už zde padlo Ford Galaxy / VW Sharan je asi klasika, já mám doma Hyundai Santa Fe (můžu jen chválit) ty se dělají taky v sedmi sedadlech, ovšem třeba i Peugeot Partner / Citroen Berlingo jsou sedmimístné auta. I tyto auta můžu doporučit, Partnera mám už několikátého jako služebák a jsou to spolehlivá auta.
Já mám také Santa Fe 2,2 automat, 4x4 a jsem nadšená, spotřeba do 8 litrů. Jinak VW Scharan je taky dobré auto.
Dobrý den, moc děkuji za reakce. Značkový servis jsme vyzkoušeli a se stejným výsledkem. Domů ze servisu jsme sice dojeli, ale druhý den už jsme auto nenastartovali. Teď právě přemýšlíme, co s ním budeme dělat ...
váš pístup k servisům je opravdu divný, aby stlálo auto několik dní v servise a vy zaplatili "jen "tisícovku znamená, že tam opravdu jen stálo, podle popisu vás asi ani moc nezajímalo proč tam stálo a co se na něm dělalo, pokud chci mit spolehlive auto tak chci vědět co se s ním v servise dělá a chci mít od toho protokol, pokud se závada objeví znovu logicky jedu zpět a reklamuji ..
PS: ani na moderních autech není moc závad které způsobí že auto vůbec nenastartujete, pro vaše ježdění je nafta nesmyl kupte benzín ušeřžíte si starosti s DPF fitrem obvzlášt u ojetého auta ..Doblo, Berlingo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.