Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ceny aut v autobazaru - lze snížit?

Od: kverulant odpovědí: 6 změna:

Ahoj, zajímají mě zkušenosti kupujícíh v poslední době. Lze se dostat na nižší cenu než je inzerovaná na internetu? Myslím tím třeba cena na netu 150000Kč, koupeno za 130000 :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek66
hodnocení

1x

vždycky se jde dostat na nižší cenu. Je to jen o informacích, charakteru a obchodních dovednostech kupujícího.. Osobně zastávám názor, že zrovna autobazary jsou jedno z podnikání, kde platí pravidlo "host vyhazuje vrchního"...čili, že zákazník si určuje a diktuje podmínky. Nikoliv prodejce. Trh s auty je přesycen a zákazník není v pozici, že by si neměl z čeho vybírat a byl odkázán jen a jen na jeden autobazar/prodejce. Bohužel do autobazarů chodí většinou nakupovat lidé, kteří nemají žádný obchodní um a z nějakého důvodu si myslí, že servis, který jim autobazary nabízí je bůh ví jak dokonalý. Bohužel není. Já osobně preferuji koupi auta od soukromého inzerenta z důvodů licitace a snadnější domluvy a pokud bych byl odkázán na autobazar, tak bych si určitě nenechal diktovat :). Ale tak já na to mám hubu;)

hodnocení

0x

Ano - přijdete na bazar hodinu před zavíračkou, budete tam hodinku "otravovat" a sdělíte, že chcete tento vůz, ale máte s sebou jen hotovost 120.000,- a jste v registrech, takže nemůžete mít úvěr. (jinak by vás hnali k úvěru)

Zvláště velké bazary před zavíračkou vám půjdou vstříc a prodají i s takovou slevou. Jenže musíte počítat, že ten vůz má reálnou hodnotu často na 50% nastavené ceny.

kverulant
hodnocení

*smich*taky dobrý*smich2*

Myslim si, ze prodejce by vam hned zacal ukazovat na vyber auta za 120tis a ze ty jsou taky dobre atd..a nebo by rekl, stavte se zitra se zbylyma penezma;) Jj, kseft je kseft a 30 litru si jen tak nenechaji utect:)

doplněno 07.12.17 19:25:

Neco jineho je to pres prodej pres inzerat, kde se da primo s prodavajicim-majitelem auta nejaka ta sleva domluvit.

wizi
hodnocení

0x

Špatně položená otázka, protože na % se nejede.

Proto se tam prodávají i auta za pár tisíc kč, kde i 20% je hrozně málo.

asd1
hodnocení

0x

Dá, najdeš závady, odhadneš roozumnou cenu opravy a o to buď sleví nebo nebereš. Akorát když většinu aut prohlídneš pořádně, tak se ti protočí panenky a půjdeš hledat jinam ;) A ty co jsou v pořádku jsou tvrdě předražený.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]