Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odepis auta

Od: kskmdkdkdkd odpovědí: 22 změna:
Dobrý den, jak se odepisuje auto? A kolik by to stalo? Děkuji za odpověďi

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Otázka nejasná, vozidlo se neodepisuje. Co tím myslíte?

doplněno 07.12.17 06:32:

Asi myslíte trvalé vyřazení z registru vozidel. Jednoduché a levné. Dopravíte vozidlo na ekologickou likvidaci, vystaví Vám doklad, s tím dojdete ne evidenci vozidel, vyřadíte z evidence, dojdete do pojišťovny, zrušíte pojistku. Odhaduji to na půl dne práce.

Hezký den.

ieiufufufufuufu
hodnocení

Dobrý, omlouvám se Já jsem myslel zrušení auta. Něco podobného jako přepis ale odpis. Děkuji
nikdo*

Včera jsem rušil auto, tak jen opravím terminologii. Pokud chcete trvale zrušit auto, tak v úřední terminologii se to nazývá "zánik vozidla", a to taky zaškrtáváte na formuláři pro úřad. Já tam zaškrtl položku "trvalé zrušení" nebo "zrušení vozidla", teď si nejsem jistý, a byl jsem úřednicí opraven. Jinak potvrzuji vše. Mě to stálo asi tak 2-3 hodiny času. I s tou pojišťovnou.

odpis
hodnocení

0x

Odepis auta nevím co je, myslíte odpis auta?

portal.pohoda.cz/...

hodnocení

0x

Co to je ODPIS AUTA?

Pokud pominu lidovou terminologii,tak ale i tak mi dotaz nedává smysl. Existuje totiž jen REGISTRACE-úplně nové auto nebo dovezené ojeté ze zahraničí. Při prodeji ojetetého se provádí ZMĚNA ,lidově přepsání z jedné osoby na druhou(povinnost prodejce). pak ještě lze vyzidlo VYŘADIT Z PROVOZU (lidově tzv depozit) a poté ještě ZÁNIK VOZIDLA (lidově trvalé vyřazení z provozu) -je nutný protokol o ekolikvidaci, popř další událost -odcizení a na základu protokolu pod PČR... Popř jak dal odkaz rádce s nickem odpis-tzn odpis z daní pro OSVČ...

Co z tohoto máte na mysli?

doplněno 07.12.17 20:58:

Ještě to chce upřesmit co to znamená že NEMÁ techničák a který se tím myslí zdali tzv Velký TP nebo malý TP a proč ho nemá!Pokud je auto v tzv depozitu-vyřazené z provozu-jsou odevzdány značky a takové pak nesmí na komunikace a nemusí být uzavřené TP,ovšem má to háček-jde uložit na roky poté pak prodloužit na další po doložení co se s vozidlem děje. Pokud nemá doéklady neboť zaniklo ,v době kdy to bylo možné bez ekoprotokolu o likvidyci -=NELZE opětovně dát do provozu a je to jen soubopr náhradních dílů!

jdnrufnrnfbchd
hodnocení

Známý mi chce dát auto ktere si opravim a jak mi bude 18 let tak s nim chci jezdit. A mezi Tim ho chci Mít zrušene. Auto nemá technicak. Demuji

Jestliže vozidlo chcete oprait tak jak formulujete dotaz, tak to nedopadne dobře. Musíte mít doklady od vozidla.

doplněno 08.12.17 06:09:

Pane tazateli, stále dáváte zmatené informace. Bez podrobnosti z techničáku nemůžeme sdělit, jak je propadlý techničák. Co tím myslíte?

Doporučuji Vám přečíst si zde: finance.cz/...

Pak poznáte co vlastně potřebujete, co chcete. Pak Vám můžeme lépe poradit.

cicky

Velice těžko se odhaduje co bude za 10 let!

jrjkww3h
hodnocení

SPZ nějakou má a technicak je propadlý.
fjfjiflsksjxjsi
hodnocení

Mi je 17let. známý mi chce dát pojízdné auto ktere má nějaký SPZ a propadly techničak. Já ho chci dovézt domu, opravit a zrobit znovu STK a napsat ho na sebe.
doplněno 08.12.17 15:06: Šlo by něco takového ze bych auto zrušil natvrdo a pak zaregistroval jako no ve Auto? Děkuji. finance.cz/...

Technický průkaz NEMŮŽE být propadlý,propadlá může být tak jen Technická prohlídka a Emise !Koukni do VELKÉHO TP ,nebo taky může mít místo toho OSVĚDČENÍ O REGISTRACI VOZIDLA díl č.2 ,co je v něm psáno!

Jinak stačí auto ve stavu jak je naložit na plaťák či odtahovku a zajet s tím na místní STK udělat EVIDENČNÍ kontrolu a nechat ihned přepsat a auto vyřadit na rok z provozu-tzv DEPOZIT (pak je v TP-ORV2 zápisže vozidlo je... a RZ a ORV odevzdán!)

Jinak tot auto JE REGISTROVÁNO,jedno auto nelze registrovat několikrát ale jen jednou,teda v tuzemsku,ale to jsem Ti napsal již výše!

techničák nemůže být propadlý, leda že by nahlasil ztrátu a vystavili mu nové, druhá možnost je že je v polopřevodu, což znamená, že ho tak akorat může odvézt do šrotu.. jinak muže byt max propadlá stk, což by nemusel být problém.. ty mužeš maximalně udělat to, že auto dotáhneš na podvalu na stk, uděláš evidenčku, pak zajdeš na úřad, přehlásíš ho na sebe a následně dáš spz do depozita. když je budeš chtít zpátky, tak nejprve musíš na stk udělat technickou...pokud nevíš, co má propadle, tak je problém radit.

pt®
hodnocení

0x

"tazateli, nezlobte se, ale evidentně nerozumíte tomu, jak to chodí a to ani po odpovědích, kterých se Vám dostalo. Nejlépe odpověděl "diesel" v posledním komentáři. Pokud nedodržíte postup, musíte platit povinné ručení, když auto přepíšete na sebe. Auto nebude pojízdné, než z toho uděláte "Audi" a stejně jako "Audi neprojde technickou kontrolou, pokud se opravdu nejedná o "Audi". Bojím se, abyste se nedostal do potíží, ale mohu se mýlit...tak si odpovědi znovu přečtě a dodržujte postup, držím palečky, ať se v autě dlouho povozíte a vše dobře dopadne...

ukcjgcthjzcjzdt
hodnocení

Kolik stoji přepis? Já ještě presne nevím co má propadle. Jedna se o BMW e30. Děkuji

Celá technická jak kde, cca 1500- 2000 kč, evidenční opět cca200-500kč ,zápis změny je za 800kč (lidově převod či přepis)Proč se tážeš pokaždé s jiným jménem?

efbxfvdfvdfec
hodnocení

Dobrý den, omlouvám se. Já jsem myslel ze přepis stoji přes 3 tisíce. Pišu rychle tak vždycky vymyslím jméno. Řeknul bych vám z TP ale teťka nemam k autu přístup. Omlouvám se
bmwe30
hodnocení

Dobrý den, takže jak ještě nejsem plnoletý tak to už muže na mně napsat?

jednoduše ,třeba se Tvým zákonným zástupcem,nebo jeho ověřenou PM a s tebou

doplněno 15.12.17 16:52:

Tak jak potvrdil p.Milancukrar

bmwe30
15.12.17 06:51
hodnocení

pm?

PM=Plná moc.

Sdělte vše otci, či matce, určitě Vám pomohou.

bmw
hodnocení

Dobrý, ještě, kolik stoji uvedení SPZ do depozitu? Dekuji
100kc na rok jestli si dobre vzpomínám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]