Nejste přihlášen/a.
Otázka nejasná, vozidlo se neodepisuje. Co tím myslíte?
Asi myslíte trvalé vyřazení z registru vozidel. Jednoduché a levné. Dopravíte vozidlo na ekologickou likvidaci, vystaví Vám doklad, s tím dojdete ne evidenci vozidel, vyřadíte z evidence, dojdete do pojišťovny, zrušíte pojistku. Odhaduji to na půl dne práce.
Hezký den.
Včera jsem rušil auto, tak jen opravím terminologii. Pokud chcete trvale zrušit auto, tak v úřední terminologii se to nazývá "zánik vozidla", a to taky zaškrtáváte na formuláři pro úřad. Já tam zaškrtl položku "trvalé zrušení" nebo "zrušení vozidla", teď si nejsem jistý, a byl jsem úřednicí opraven. Jinak potvrzuji vše. Mě to stálo asi tak 2-3 hodiny času. I s tou pojišťovnou.
Co to je ODPIS AUTA?
Pokud pominu lidovou terminologii,tak ale i tak mi dotaz nedává smysl. Existuje totiž jen REGISTRACE-úplně nové auto nebo dovezené ojeté ze zahraničí. Při prodeji ojetetého se provádí ZMĚNA ,lidově přepsání z jedné osoby na druhou(povinnost prodejce). pak ještě lze vyzidlo VYŘADIT Z PROVOZU (lidově tzv depozit) a poté ještě ZÁNIK VOZIDLA (lidově trvalé vyřazení z provozu) -je nutný protokol o ekolikvidaci, popř další událost -odcizení a na základu protokolu pod PČR... Popř jak dal odkaz rádce s nickem odpis-tzn odpis z daní pro OSVČ...
Co z tohoto máte na mysli?
Ještě to chce upřesmit co to znamená že NEMÁ techničák a který se tím myslí zdali tzv Velký TP nebo malý TP a proč ho nemá!Pokud je auto v tzv depozitu-vyřazené z provozu-jsou odevzdány značky a takové pak nesmí na komunikace a nemusí být uzavřené TP,ovšem má to háček-jde uložit na roky poté pak prodloužit na další po doložení co se s vozidlem děje. Pokud nemá doéklady neboť zaniklo ,v době kdy to bylo možné bez ekoprotokolu o likvidyci -=NELZE opětovně dát do provozu a je to jen soubopr náhradních dílů!
Jestliže vozidlo chcete oprait tak jak formulujete dotaz, tak to nedopadne dobře. Musíte mít doklady od vozidla.
Pane tazateli, stále dáváte zmatené informace. Bez podrobnosti z techničáku nemůžeme sdělit, jak je propadlý techničák. Co tím myslíte?
Doporučuji Vám přečíst si zde: finance.cz/...
Pak poznáte co vlastně potřebujete, co chcete. Pak Vám můžeme lépe poradit.
Technický průkaz NEMŮŽE být propadlý,propadlá může být tak jen Technická prohlídka a Emise !Koukni do VELKÉHO TP ,nebo taky může mít místo toho OSVĚDČENÍ O REGISTRACI VOZIDLA díl č.2 ,co je v něm psáno!
Jinak stačí auto ve stavu jak je naložit na plaťák či odtahovku a zajet s tím na místní STK udělat EVIDENČNÍ kontrolu a nechat ihned přepsat a auto vyřadit na rok z provozu-tzv DEPOZIT (pak je v TP-ORV2 zápisže vozidlo je... a RZ a ORV odevzdán!)
Jinak tot auto JE REGISTROVÁNO,jedno auto nelze registrovat několikrát ale jen jednou,teda v tuzemsku,ale to jsem Ti napsal již výše!
techničák nemůže být propadlý, leda že by nahlasil ztrátu a vystavili mu nové, druhá možnost je že je v polopřevodu, což znamená, že ho tak akorat může odvézt do šrotu.. jinak muže byt max propadlá stk, což by nemusel být problém.. ty mužeš maximalně udělat to, že auto dotáhneš na podvalu na stk, uděláš evidenčku, pak zajdeš na úřad, přehlásíš ho na sebe a následně dáš spz do depozita. když je budeš chtít zpátky, tak nejprve musíš na stk udělat technickou...pokud nevíš, co má propadle, tak je problém radit.
"tazateli, nezlobte se, ale evidentně nerozumíte tomu, jak to chodí a to ani po odpovědích, kterých se Vám dostalo. Nejlépe odpověděl "diesel" v posledním komentáři. Pokud nedodržíte postup, musíte platit povinné ručení, když auto přepíšete na sebe. Auto nebude pojízdné, než z toho uděláte "Audi" a stejně jako "Audi neprojde technickou kontrolou, pokud se opravdu nejedná o "Audi". Bojím se, abyste se nedostal do potíží, ale mohu se mýlit...tak si odpovědi znovu přečtě a dodržujte postup, držím palečky, ať se v autě dlouho povozíte a vše dobře dopadne...
Celá technická jak kde, cca 1500- 2000 kč, evidenční opět cca200-500kč ,zápis změny je za 800kč (lidově převod či přepis)Proč se tážeš pokaždé s jiným jménem?
jednoduše ,třeba se Tvým zákonným zástupcem,nebo jeho ověřenou PM a s tebou
Tak jak potvrdil p.Milancukrar
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.