Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svítí kontrolka airbagu

Od: bichin odpovědí: 9 změna:

Svítící kontrolka airbegu - může být důvodem že auto neprojde STK? Jinak se to při jízdě neprojevuje, vše funguje v pořádku.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Není v pořádku - svítí závada na airbagu a to je závažná chyba - vůz TK neprojde.

doplněno 06.12.17 14:47:

Pokud některá STK chybu neuvedla a pustila vůz na silnici, udělala to špatně. Stále větší kontroly stanic však tlačí pracovníky STK dělat kontrolu vozu důkladně.

Já se svítícím airbagem neprošel v r. 2006 (začalo to blbnout na fiestě v den kontroly - opraveno za pár minut v servisu - chybný kontakt, týž den tk platná). Airbag je bezpečnostní prvek ochrany. Naopak jeho neplánované vystřelení je nebezpečné všem ... takže s tímto problémem bych neváhal zajet do servisu.

hodnocení

0x

A kterého? U řidiče nebo u spolujezdce? U spolujezdce občas zlobí vypínač airbagu.

bichin
hodnocení

U pravých zadních dveří

hodnocení

0x

Ve Fabii 1 byla na počátku výroby závada na konektoru, měnili ho v záruce i po záruce za nový (konektor, ne airbag)...

hodnocení

0x
Vše funguje v pořádku... Jak víte, že airbag funguje v pořádku?

lopata*
hodnocení

0x

12 leet jsem měl auto kde sívtila kontrola airbagu a nikdo to nikdy neřešil, 4 různé STK myslím, že to vůbec neuváděli ani do protokolu ..

Byvalo.
V dnesni dobe to.nehrozi.

krtek66
hodnocení

0x

já měnil sedačky, kde byly pytle za sedačky s výhřevem...celou dobu mi tam strašila kontrola, že nefungují (bodeť)...a nechal jsem si ji vypnout...nikdo nic neřeší...když nemám pytel nemám vadu

hodnocení

0x
Svítící kontrolka begu je dúvodem k vyhazovu z Stk
Pokud máš auto do kterýho nechceš investovat je tu možnost jak to obejít
Načteš diagnostikou a zjistíš kterej beg to děla a co píše
Vetšinou de o zoxidovaný kontakty konektoru pak to hlásí velkej odpor a rozsvítí kontrolku tady stačí konektor vyčistit naohejbat kontakty a stříknout kontaktolem
Nebo sem videl konektory uštípaný a dráty sletovaný do sebe pak smazat diagem chybu a pohoda
Pokud to selže či to píše na diagu malej odpor či zkrat tak se odpoji a do konektoru dá cca 2 ohmový odpor či 5w12v žárovka z parkovaček tkzv celosklo a opět chyba smaže diagem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]