Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolisani otacek

Od: dave* odpovědí: 20 změna:
Zdravim mam takovej problem kdyz je auto studene nastartuji tak otacky drzi i kdyz na 1100 ale drzi pri zahratem motoru chci nastartovat auto chytde na drc ale otacky vyleti na 3000 a vrati se dolu na 1100 a kolisajiz 1100 na 2000 uz nevim co stim cidlo teploty vymenene original skrtici klapka vycistena v patek jedu na diag na klapku davat do zakladniho nstaveni, ale myslim si ze to nepomuze jinak motor 1.6 16v

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

0x

Měl jsem stejný problém a ukázalo se, že jde o vadný snímač otáček. Může to ale být i jiná příčina, radil bych autoservis.

Vadný snímač otáček bych soudil,že způsobí horší starty (moje zkušenost na 1,8i16V-roztlačení nadrc-starter 5-6 pokus jak kdy)Toto kolísání bych spíše připisoval krokovémo motorku,teda pkd má!(jinak také obtokový ventil-řídí volnoběh)

dave*
hodnocení

Ale ze to dela jen pri zahratem motoru

hodnocení

0x
Po vyčištěni se musí diagnostikou provést uákladní nastavení
Někdy to chce zkusit i několikrát za sebou
Pokud by to nezabralo tak kouknout na podtlaky a jestli to někde nesaje falešnej luft
Jinak klapka se dá otevřít i z boku je tam odporová dráha tu já jemně štětečkem mažu Diavou - politura na nábytek
dave*
hodnocení

Moje klapka zboku ma jen kryt na motorek co ji ovlada a me napadlo protoze jsem vytahoval egr ventil tak jestli nesaje vzduch tam
dave*
hodnocení

A volnobezny ventil je egr ventil? Protoze jak se divam na fora tak tam pisou podivat se na volnobezny ventil
Egr neni volnoběžný ventil ovšem pokud netěsní jak má muže to takto zlobit
Co je to za auto
dave*
hodnocení

Vw bora 1.6 16v 2003
dave*
hodnocení

V praci jsem zablomboval egr ventil ten to nedelal prijel jsem dol odpojoval jsem hadice z klapky a zadelaval diry nic porad stejny jak jsem zadelal klapku rukou a nechal trochu diru tak otacky dolu na 1000 a drzely tak bud je vadna klapka nebo je neco jeste v plastu sani za klapkou v patek jedu na vag klapku skusit dat do zakladu
To nastavení by mělo pomoci
dave*
hodnocení

Tak jsem dojel z diag a zatim otacky drzi jen pri startu tepleho motoru to porad vylitava k 2.500 otacek

hodnocení

0x

Zdravím,měl jsem stejný problém.Nakonec to byla ta škrtící klapka.Po rozebrání škrtící klapky,jsem zjistíl,že je upadený uhlík na motoru+potenciometr byl vydřený.Ale u tebe to může být,jen senzor polohy škrtící klapky.Připoj to na diagnostiku a hned víš,kde je chyba.

dave*
hodnocení

Uvidi se na diagu v servisu ja mam doma diag ale nic to nenaslo zadne zavady
dave*
hodnocení

Zdravim kolisani otacek vpohode uz nejsou jen porad je cukani auta kdyz pustim plyn a po diagu predelani klapky do zakladni polohy tak vyskakuje epc a chyba P0106

Zdravím,co váha vzduchu?Jak se chová motor,po odpojení váhy vzduchu?Ještě zkus vyměnit map senzor.

dave*
hodnocení

Map senzor budu muset najit a vahu vzduchu nemam

dave*
hodnocení

Pokud se map senzoz nachazi pred skrtici klapkou tak ani ten nemam pred skrtici klapkou mam jen kryt motoru a vnem filtr
Map senzor je na sacich svodech. Jak jsi zacpaval ty hadicky, tak jsi mel klapku ucpat úplně, jestli to nesaje falešný vzduch.
dave*
hodnocení

Zacpal jsem hadice a dal ruku pred klapku otacky se snizily kdyz jsem tam nechal malou skviru, ale kolisani uz neni to spravilo zakladni nastaveni skrtici klapky, ale po nastaveni mi auto pu pusteni plynu skubne a vyhodi chybu P0106 a epc se rozsviti jak jsem psal predtim a jak pises map senzor je na sacich svodech tak jak rikal pokud je pred skrtici klapkou a za filtrem sani jak to je u octavie I 1.6 75kw tak ja nemam ani vahu vzduchu z fitru to jse rovnou do klapky
dave*
hodnocení

Takze dalsi cukani uz neni byl spatne nastavenej lpg ale porad je problem viz nahore pri studenem motoru start vpohode ale kdyz se zahreje tak teply start otacky vyleti na 3000 a spadnou na volnobeh porad premyslim cim to muze byt viz nahore cidlo teploty vymenene za original

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]