Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Typy žárovek

Od: abeb odpovědí: 10 změna:

Chci se zeptat jestli například tato autožárovka (H7 12V WhiteVision 12972WHVSM Philips) je klasické hlavní světlo u auta. Nevím jak se toto světlo nazývá tak mě omluvte v autech se moc nevyznám. Prostě chci vědět jestli je to klasické světlo nebo dálkové atd.

Děkuji za odpověď

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

radim3*
hodnocení

0x

U te H7 musí být uvedeno kolik má wattů,v případě jako u mně je to 55W a je to potkávací světlo,u dálkových mám H1.Pravdu napsat,neznám auto s dálkovými světly se žárovkou H7.

Pokud budou ty H7 praskat-dělají to rády-kup si u škodovky tzv.odporové dráty,nebo na netu,stojí pár korun a dej je mezi žárovku a kabel ,který ti vede k světlometu.Já je mám u obou aut už 3 roky a měnil jsem žárovky snad 2,předtím jednu za 3 měsíce.

Snad jsem pomohl.

doplněno 05.12.17 16:20:

Vyhledal jsem to na netu,má 55 W,co odpovídá potkávačkám.

hodnocení

0x

Není ani klasické ani dálkové. Takto se žárovky neurčují. Konkrétně žárovka H7 se dá použít do tlumeného a dálkového světlometu, pokud je tento k tomu určen. Klasické hlavní světlo neexistuje.

Příkon (uvedených 55W) o ničem nevypovídá, pokud jde o určení žárovky.

doplněno 05.12.17 16:57:

@radim3: Třeba ve Fiatu Marea a mnoha dalších autech jednoznačně tlumené/potkávací i dálkové světlo, každé ve "svém" reflektoru. Zkus vysvětlit.

doplněno 05.12.17 17:10:

@radim3 a @mikihans: Debata o nesmyslu. Mikihans má pravdu. Jaký je asi rozdíl ve světelném toku žárovky 55W a 60W (H4)? Zanedbatelný. A přitom H4 je kombinace pro tlumené a dálkové světlo.

radim3*

Tazatelem uvedená žárovka má 55 W se světelným tokem 1500 lm,jednoznačně potkávací světlo.

Plácáte nesmysly. 55W mají s výjimkou H4 všechny autožárovky, ať už pro tlumená nebo dálková světla. Podle příkonu to tedy rozhodně nepoznáte.

H7 může být použita jak v tlumeném, tak v dálkovém světle. Záleží na konkrétním autě/světlometu.

radim3*

S tím souhlasím,ale světelný tok 1500 lm do dálky je jako jezdit s ruční baterkou,takže danou žárovku pouze do tlumených světel.

a jaký světelný tok byste od 55W žárovky čekal? H1 mají stejný příkon a světelný tok taky kolem 1500 lm.

No tak já mám v autě dokonce 3x H1,po jedné v mlhovce v potkávačce a v dálkovém,přičemž potkávačka a dálky jsou v jednom světle ale každé má svou vlastní parabolu a všechny maji stejnou vatáž tj,55W takže je to fakt ,že podle watáže se nedá zjistit kam která žárovka patří.

tycoon*

V mém autě r.v. 2017 je H7 použita v tlumených, i v dálkových světlech.

vernon
Podle wattáže se to opravdu poznat nedá...

tycoon*
hodnocení

0x

Ano, je to žárovka určená pro "klasická světla". Je to jednovláknová žárovka. Používá se buď pro samostatná tlumená světla, a/nebo pro samostatná dálková světla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]