Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejlepší FABIE

Od: maartinav odpovědí: 18 změna:

Dobrý den,

trochu se ztrácím v různých druzích nových Fabií. Potřebuji nové auto místo Felicie 1,6 a nevím, kterou motorizaci vybrat. Potřebuji auto na jízdu po městě a občasně delší cesty pro 2 - 4 osoby. Chci určitě Fabii s cenou kolem 100 000 Kč, která nebude náročná na servis, bude dlouho jezdit bez problémů :) Díky moc

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
1.4 16v 63kw

hodnocení

3x
Souhlas s kolegou , fabia 2 1,4 63kw.

hodnocení

2x

Můj názor: Nejlepší Fábie? ŽÁDNÁ FÓBIE!

doplněno 05.12.17 17:41:

@vernon: Budeš se divit, ale mám třetí Dácii a nedám na ni dopustit. První 400 tisíc km jen s běžnou údržbou a jednou závadou, druhá 270 tisíc km bez závad, třetí zatím 135 tisíc km, také bez závad. První a třetí kombíky (malé stěhováčky), druhá "jenom" neuvěřitelně prostorný sedan. A známí, kteří mají Fóbie, mi jen tiše závidí.

vernon
S čímpak jezdíš ty, pochlub se...
doplněno 07.12.17 20:03: Myslím že nezávidí.
Je divné koupit nové auto od tohoto výrobce a mít potom v interiéru pocit, že sedím v patnáct let staré ojetině, protože jsou kolem mne díly z Renaultů předchozích generací...

rqwo
hodnocení

1x

Ty fabie 2 nejsou povedené, mívají mizernou výbavu, jsou ošklivé. Navíc díky kontrukční chybě zatéká do karoserie a ta pak hnije zevnitř. A jsou strašně nadhodnocené.

maartinav
hodnocení

a jaké auto byste mi radil do 100 000 Kč 1,4 nenáročné na údržbu s levným servisem?

asd1

Např. Fusion.. Fabka je na danou kvalitu předražená a za 100k to moc hitparáda nebude, spíš stará olítaná plečka..

Pokud člověk kupuje auto staré 10+ a chce spolehlivé a snadno a levně servisovatelné, pak je ideální, když krom klimy žádnou výbavu namá (a pokud na ni není zvyklý, tak ani tu nepotřebuje) a i ta okýnka jsou pak nejlepší na kličku. :)

krtek66
hodnocení

0x

Fabia I ... 1,4 16v 55-74Kw

Fabia II ...1,4 16v 63kw

Fabia III ... 1,2 TSI 81kw

tycoon*
hodnocení

0x

Nejlepší Fabie je 2.0 MPI Elegance u první generace a pak 1.6 16V Elegance u druhé generace. Otázkou je, zda je to do města potřeba. Myslím si, že ne. Pokud chcete něco méně náročnějšího na servis, tak bych asi doporučil to samé, co ostatní, tzn. druhou generaci s motorem 1.4 16V a nějakou střední výbavou. Ale nečekejte, že servis bude tak laciný jako u Felicie.

2,0 nebo 1,4 8V. Vsechny motorizace v LPG. Jen uz to jsou stare sroty a tech 2,0 malo. Slo to jen na vyvoz.
tycoon*

Dvoulitr se dal normálně koupit i u nás. Já jsem jeden takový kus měl, dokonce po faceliftu, těch je hodně málo. Motoricky to bylo v kombinaci s LPG excelentní.

Jasne ze se sa u nas koupit. Je to dovoz ze zahranici a je jich strasne malo. Ale souhlas s LPG to dobre jelo , levny provoz i udrzba.
tycoon*

Většinu kusů je z dovozu. Já jsem ale měl kus prodaný jako nový v ČR. Koupila to leasingovka ... běžný zákazník, co měl půl milionu v kapse, by si koupil Oktávku. Dovozový je na něm jen motor, který je z Mexika. A vyrábí se tam dodnes.

vernon
2.0MPI má ségra v Sharanu. Je to velký, celolitinový těžký hlučný motor, žeroucí nejen benzín ale i olej a možná i trávu u silnice... Nedá se vytáčet, jede to jako diesel. Pro Fábii I. bude lepší volba motor 1.4i 16V 55kW, pro Fábii II. ta šestnáctiventilová šestnáctistovka. Pro trojkovou samozřejmě 1.2TSI 81kW, zdá se že spolu s motorem 1.0TSI z Octávky, je to nejpodařenější téesíčko.

xenofob
hodnocení

0x

za 100 tisíc seženeš maximálně ti jedničkovou, a nejlepší motorizace u té je 1.4 16V 59 kW

krtek66

no, ale těch je jak šafránu

tycoon*

59 kW varianta se montovala až těsně před ukončením výroby jen do kombíků a sedanů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]