Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zimní pneu rozhodování o značce

Od: fandah odpovědí: 13 změna:
Dobrý večer,
potřebuji koupit nové zimní pneu a nevím jakou značku vybrat. Jedná se o vozidlo Fabia 2. generace a jezdím s tím i do hor, do zahraničí, nájezdovost za zimu je cca. 7-10 tis km. Barum nechci. Rozhoduji se mezi Kleber Krisalp HP3, Goodyear Ultr. 9, continental wintercontact TS860.
Děkuji Vám za rady.
Přeji pěkný večer :)

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

No ono vám bude každý chválit ty "svoje" já třeba Kleberky i když včil jezdím na vraníkách*smich* a nemůžu si stěžovat.Takže hoďte si korunou , stejně nejvíc záleží na tom co je mezi volantem a sedačkou:)

hodnocení

2x

Fando, nevím jakou si máte koupit pneušku, ale ujištuji Vás, že není špatné pneumatiky, páč to by výrobce již nebyl. Každá liška si chválí svůj ocas, ten kdo si koupil makové pneušky, nebude doporučovat takové pneu. Kdo bílé, nebude chválit černé.

Snad relevantní srovnání by bylo, kdyby se během dne za stejných podmínek vystřídalo několik řidičů na stejném voze s různými pneuškami.

Jinak si nedovedu představit, když jezdím několik let na Polaris 3 bez problémů, že bych sdělil, že to jsou horší pneušky nežli ...

vernon
hodnocení

0x
Samozřejmě že Barum Polaris 3, co jiného? Nejlepší poměr kvalita/cena. Na pekáč typu Fábia nepotřebuješ hi-endové pneumatiky.

hodnocení

0x

barum polaris ani náhodou už to prý není to co to bývalo-Matador sibir snow to jsou gumy!*palec**palec*

xenofob
hodnocení

0x

continental přeskočit, na autě jsem je měl a děklají se na nich boule na obou stranách, na skůtru se přední sjížděla nepravidelně a po 4 tis km šla pryč...made in vietnam...tuto značku NEBRAT, raději tu barumku..za mojí osobu BRIDGESTONE a LASSA...

doporučuji LASSA, na webu www.lassa.cz jsou vyčerpávající informace...

hubas*

Co Nokian? Zimy tam mají dost dlouhé na to, aby udělali dobré pneu...

danys*
hodnocení

0x

Barum polaris mám na fabii a nic moc. Nokiany jsem měl na superbu a dost mě zklamaly. Nyní tam mám continental wintercontact ts860 a to je vážně rozdíl, takže vám je doporučuji.

re4zon
hodnocení

0x
Mam mesic continentaly a z hlediska prilnavosti si nemuzi stezovat, drzi jak pribite, a to i v dnesni kalamite. Co jsem tak koukal, tak dost aut dnes klouzalo a hrabalo, ja ani naznakem.

re4zone, je to stylem jízdy, nebo jiné pneušky jsou k ničemu?

Ono nejde říct jestli jsou nebo nejsou k nicemu. To zalezi na potrebe ridice. Pokud jezdi malo a spis po rovných cestách tak si vystaci i s celorockama. Pokud jezdi po horách tak je potřeba byt peclivejsi. Kdysi jsem koupil continentaly a rodiče se divili, jak jsem se dostal domu, když i čtyřkolky mely problem. Jezdilo to fakt super, o trochu lip jak předchozí savy. Ted jezdím s jinym autem na hankook gumách a v pohodě. Dost taky zalezi jestli mas benzin nebo naftu.
re4zon
Stylem jizdy tezko, konkretne vcera jsem jel rozhodne mene opatrne nez vetsina pripos... z trochy snehu :) A otazku zda jsou ostatni pneu k nicemu moc nechapu, co maji ostatni nazuto nevidim a ani me to nezajima. Rikam jen co muzu po testu na snehu doporucit, ne co si nikdo kupovat nema.
asd1

Jsou lepší a horší pneu. Barum na sněhu patří mezi střed a na mokru spíš k těm nejhorším. Jediná výhoda je, že do smyku jdou ve výrazně menší rychlosti a když vyletíš tak jsou menší následky. Při stejné rychlosti je ale dobrá guma výrazně bezpečnější, protože ten smyk vůbec nedostaneš... Při brzdění taky - s Barumkana nedobrzdíš, s TS 860 dobrzdíš ale do zadku ti napálí někdo s Barumkama ;)

Z výběru bych to na běžnou jízdu seřadil: 1. TS860, 2. UG9, 3. Kleber

Nokian - co vim tak výrobu přesouvají do Ruska a kvalita šla hodně dolu...

davidc
hodnocení

0x

Dobré ráno,

Momentálně mám na autě pneu Sava Eskimo S3 a za ty peníze jezdí v zimě celkem slušně. Bydlím na severu Čech, takže je tu většinou více sněhu než ve zbytku republiky a žádný problém jsem s nimi nikdy neměl. Mám ozkoušeno na 3 autech v rodině (opel vectra c 1.8 benzín, Galaxy 2.0 tdci a opel astra g 1.7 cdti. Jediná negativní věc je to, že vydrží s vaším nájezdem jen 2 zimy. Sjíždí se rychleji.

Beztak je to v 50% hlavně o tom, jak umíte řídit a hlavně pracovat s pedály vy. Žádné pneumatiky špatného řidiče od nehody/zapadnutí nezachrání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]