Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přihlášení nepřihlásitelného auta

Od: ondris odpovědí: 6 změna:

Dobré poledne všem.
chtěl bych si ověřit kamošovu informaci - děda má na dvorku starou obouchanou fabiu junior která nemá platné papíry páč si ji na sebe nepřihlásil a před pár lety mu skončily papíry či co a už nejde přihlásit. To jsem nějak teď řešil s kamošem ze školy co dělá autoklempíře a že údajně stačí si zajít na vrakáč, za 2 tisíce koupit doklady a za flašku mě ve škole na dílně předělají čísla a můžu si to auto přihlásit na sebe - je to pravda nebo to je jenom nějaký výmysl, co fungoval před 20 lety? Auto je škoda vyhazovat, sem tam s ním jezdím do pole a až na sklo a výfuk funguje tak jak má.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ten postup je jen o vyhazování peněz. Když už bys sehnal platné doklady a RZ na Fabii Junior, tak s "přeraženými" čísly nemáš šanci v dnešní době projít TK. A bez platné TK to auto nepřihlásíš.

Takže velmi správně říkáš: To auto je nepřihlásitelné. Navíc riskuješ problémy s Policií.

doplněno 03.12.17 16:54:

@ondris: Tys asi ještě neslyšel třeba o rentgenu, kterým se v případě podezření dá VINko zkontrolovat a klidně ti přečtou i to původní. Navíc na vyražení čísel jsou často speciální raznice, takže třeba u škodovek to někteří technici STK poznají na první pohled. Takže klidně zkoušej a plať, přeji příjemný náraz na tvrdou skutečnost.

hodnocení

1x
fabiu junior která nemá platné papíry páč si ji na sebe nepřihlásil a před pár lety mu skončily papíry či co a už nejde přihlásit.Nejprve zjisti jak mu skončili papíry ale jestli bylo v polopřevodu (viz :na sebe nepřihlásil) tak opravdu nelze dohlásit a je to jen SOUBOR NÁHRADNÍCH DÍLŮ, teda pokud lze z toho ještě něco použít!Pokud za 2000 kč koupíš doklady a za flašku necháš přerazit VIN-pak auto nedohlásíš a jen vyhodíš pár korun z okna.Jinak ona fábie vznikla někdy před 20 lety a tudíž to není výmysl co fungoval před 2O roky ale zrušení polopřevodů je záležitost cca 3 let zpět !
doplněno 03.12.17 15:47:

Štítek na moto a VIN na autě jsou jiné věci prostě se smiř s tím že tě na STK s takovým autem vyhodí ,neměj strach že to nepoznají,stačí jen malinký náznak, že něco není v pořádku a jdeš (ber to tak že pro technika na STK by takové přehlédnutí mohlo být taky vohozením a dokonce zákazem pracovat na STK! a to žádnému za to riziko nestojí ) !Pokud nevěříš,tak ses zde neměl ani ptrát a zkusit to!

ondris
hodnocení

A proč by to neprošlo technickou? Zažil jsem na motorce a na otcově felicii velké buzerace ale že by s lupou kontrolovaly číslo pod kapotou se mě ještě nestalo - kontroloval shodu s tp, nafotil a čau. Nějak mě ani nenapadá, jak by mohl kontrolovat přeražené číslo - to by ho musel vyříznout a měřit tlouštku plechu aby poznal že tam je menší? Na mojí staré jawe mám také vyměněný štítek s číslem protože nebyly papíry a všechno v pohodě. Auto je takto neprodejné a prodávat díly z ní by mě nezaplatilo ani felicii.

Podívejte se, pokud si jste tak jistý, že to projde evidenčkou - OK, je to Váš byznys. Klidně si to můžýete zkusit. Ale ono je trošku rozdíl mezi motorkou a Fábií, kterou každý technik na STK zná jak svý boty, ta Fábka nemá jen štítek, ale taky několiv VIN rozmístěných po celém autě. Zejména ten pod čelním oknem se Vám bude fajn přerážet...

doplněno 03.12.17 16:00:

viz třeba

zkontrolujsiauto.cz/...

nebo

tipcars.com/...

repkin*
hodnocení

0x

Navíc v případě, že by se nejednalo o otcovu či dědovu Fabii, by se mohlo jednat přinejmenším o podvod, v tom horším případě taky dokonce třeba o legalizaci výnosu z trestné činnosti. To pak přestává být sranda.

xenofob
hodnocení

0x

sám píšeš že je auto nepřihlásitelné tak nechápu proč se tak hloupě ptáš, kamarád ti radí abys porušil zákon, padělal identifikátory a pokusil se ojebat stát a ty se ptáš, zda je to správný postup?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]