Zdravím, alternátor mi nedobíjí, tak jsem ho rozebral a mám úplně vydřene sběrné kroužky generátoru (viz foto). Na internetu jsem koukal, že se prodávají zvlášť, takže se dají vyměnit.? Když jsem tak koukal, tak sám nevím jeslti se to dá rozebrat.?
Jestli to někdo budete dělat podle tohoto videonávodu, tak tam zapoměli po nalisování (zde natlučení) sběrných kroužků tyto na soustruhu srovnat, jinak budou házet a uhlíkové kartáče budou skákat. Pokud se nesrovnají, tak může dojít ke zničení regulátoru.
Dá se to rozebrat... Ale chce to i trochu šikovnosti, nesmíš poškodit vodiče co do kroužků vedou... Pokud by se ti to podařilo vyměnit v pořádku, tak rovnou vyměň i ložiska ať to máš při jedné práci... Uhlíky samozřejmě také.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.