Ahoj, zkoušel jsem si dělat nějaké otázky z autoškoly a tohle mě překvapilo. doplněno 28.11.17 10:03: Všude jsem zatím slyšel, že tramvaj má přednost vždy.
Proč? Tramvaj musí dát přednost stejně jako ostatní. doplněno 28.11.17 10:04: Přednost vždy? Nevím kde jste to slyšel, ale v autoškole určitě ne, je to hloupost. Tramvaj se řídí dopravními předpisy stejně jako ostatní.
Tramvaj jen , kdyz jede vedle vas a krizuje vas. Jinak na semaforech ma sve semafory a z vedlejsi na hlavni musi davat prednost. Kdyby mela vzdy prednost , no to by vypadalo...
Davide, kolegové Vám již sdělili, že se mýlíte a slyšel jste to špatně. U Vás je omluva, že se teprve učíte. Až budete častěji chodit na tuto poradnu, zjistíte, že spousta lidí nezná předpisy a le domnívá se, že to ví určitě správně.
asd1
Stačí se podívat na spřáhlo a člověk si uvědomí, že tramvaj má přednost i když jí nemá (auto na rožni)
Je to stejně jako na kole, přestože předpis to nějak upravuje... - auto má vždycky přednost. V osobáku - náklaďák má vždycky přednost. V jakémkoliv autě - vlak má vždycky přednost. Tramvaj je vlak = přednost má vždycky - protože pokud ti jí nedá tak tě semele
Učitel mi v autoškole taky pořád říkal "Tramvaj má vždy přednost.". Pak nezblbněte z provozu, když vám někdo pořád tuto větu říká. Dodnes v tom mám hokej. :D
Ale z provozu už jsem zjistil, že tramvaje se řídí stejnými zákony jako auta, takže první pojede auto z výhledu a až poté tramvaj.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.