Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tramvaj a přednost

Od: dawidececk® odpovědí: 9 změna:
Ahoj, zkoušel jsem si dělat nějaké otázky z autoškoly a tohle mě překvapilo.
doplněno 28.11.17 10:03: Všude jsem zatím slyšel, že tramvaj má přednost vždy.

Tramvaj a přednost

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Proč? Tramvaj musí dát přednost stejně jako ostatní.
doplněno 28.11.17 10:04: Přednost vždy? Nevím kde jste to slyšel, ale v autoškole určitě ne, je to hloupost.
Tramvaj se řídí dopravními předpisy stejně jako ostatní.
hodnocení

Právě proto jsem se zarazil, z okolí jsem to slyšel mnohokrát.

rv*
hodnocení

2x

Tramvaj má snad přednost, když jede vedle vás a odbočuje doprava (křižuje vás).

hodnocení

2x
Tramvaj jen , kdyz jede vedle vas a krizuje vas.
Jinak na semaforech ma sve semafory a z vedlejsi na hlavni musi davat prednost. Kdyby mela vzdy prednost , no to by vypadalo...

hodnocení

1x

Davide, kolegové Vám již sdělili, že se mýlíte a slyšel jste to špatně. U Vás je omluva, že se teprve učíte. Až budete častěji chodit na tuto poradnu, zjistíte, že spousta lidí nezná předpisy a le domnívá se, že to ví určitě správně.

asd1

Stačí se podívat na spřáhlo a člověk si uvědomí, že tramvaj má přednost i když jí nemá ;) (auto na rožni)

hodnocení

0x

Co vás na tom mohlo překvapit? Hlavní komunikace je jasná, takže první jede vozidlo z výhledu. Kde je nějaký problém?

Jestli jste si myslel, že tramvaj má vždy přednost, tak na to zapomeňte.

asd1
hodnocení

0x

Je to stejně jako na kole, přestože předpis to nějak upravuje... - auto má vždycky přednost. V osobáku - náklaďák má vždycky přednost. V jakémkoliv autě - vlak má vždycky přednost. Tramvaj je vlak = přednost má vždycky - protože pokud ti jí nedá tak tě semele ;)

hodnocení

0x

Učitel mi v autoškole taky pořád říkal "Tramvaj má vždy přednost.". Pak nezblbněte z provozu, když vám někdo pořád tuto větu říká. Dodnes v tom mám hokej. :D

Ale z provozu už jsem zjistil, že tramvaje se řídí stejnými zákony jako auta, takže první pojede auto z výhledu a až poté tramvaj.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]