Nejste přihlášen/a.
Přeji dobrý den.
Mám od novoty os. auto s originál akumulátorem už 11 roků (schválně neuvádím o jské auto a baterii se jedná, abych neovnivnil odpovědi). Baterie ještě stále točí motorem při startu jako za novoty.
Sám jsem překvapený, že tak dlouho stále dobře funguje (u předchozího auta baterky vydržely max. 5 roků). Ale předpokládám, že nebude fungovat věčně a budu muset kupovat novou.
Proto prosím o radu a vaše zkušenosti s akumulátory - jaký akumulátor je skutečně dobrý a jak dlouho v provozu vydrží?
Vím, že se dají pohledat různé testy, ale těžko se dá věřit testům životnosti, protože asi žádná zkušebna netestuje každou baterii déle než 10 roků.
Za vaše rady a zkušenosti předem děkuji.
Zdravím vás
a prosím, aby jste odpovídali na otázku ohledně autobaterie.
(Otázka nebyla ohledně toho jak dlouho ve vašem autě vydrží žárovky.)
Děkuji za další zkušenosti a rady k akumulátorům.
Dá se říci, že na značce moc nezáleží. Provozoval jsem a provozuji NoName baterie, které vydrží neuvěřitelně dlouho vzhledem k podmínkám, v nichž pracují (taxislužba) a setkal jsem se se značkovými, kde si člověk jen připlatí a výsledek je horší než u těch levných. Naopak samozřejmě také. Ono je totiž problém ta "střeva" a tu chemickou vratnou reakci nějak moc ošidit.
ono nezáleží ani tak na značce, ale na způsobu a délce jízdy..já kupoval loni jak pro sebe tak pro otce Vartu se stříbrem.. máme ve městě chlápka co se tím zabývá a říkal, že na krátké vzdálenosti je ta Varta lepší než další značky..nevíme tvůj nájezd takže se těžko radí...předtím jsem měl v autě Banner...taky fungovala..
Osvědčená kvalita je samozřejmě varta - pokud jdete do lepších kusů... Ale já kupuju MAFF autobaterie.heureka.cz/... - za tu cenu na auto a cca. 4-6 let, super... pak auto prodám i s baterií, takže životnost netuším
opravím termín - Pokud jdete do lepších kusů od Varty - varianta blue je ... takže Silver Dynamic AGM. Jenže za jednu tuto si koupím tři MAFFy a když to měním i s vozem po 4-6ti letech...
nerozumím tomu u nového auta vydrží baterka zpravidla kolem 10 let a když koupíte druhou už tolik nevydrží čím to asi je? za mě varta nebo banner
V jakém je autě jedno není - např. Ford má vyšší napětí v síti a klasická baterka se moc nehodí, patří tam kalciovka... Taky mi vydržela baterka 10 a 11 let, obě umřely na vybití když auto delší dobu stálo, jinak by nejspíš vydržely ještě déle... Značka je asi celkem jedno, vadná zdechne v záruce a jinak záleží víc na stavu dobíjení a údržbě...
Tak těch 11 let mi vydržela právě ve Fordu. A byla to ještě klasická obyčejná baterie, ve které se musela kontrolovat a dolévat destilka.
Forda sice nemám, ale je mě divné, že by měl vyšší napětí.
To by se potom musely vyrábět i speciální žárovky pro Forda, protože normální by se vyšším napětím pálily - ne?
Jinak za všechny odpoovědi děkuji.
To neni Fabka aby praskaly žárovky (ostatně tam to nepraskalo kvůli přepětí ale přehřívání - nevhodná konstrukce parabol)
Má "chytré" dobíjení, ŘJ přímo komunikuje s alternátorem... Nevim jestli k žárovkám napětí snižuje, ale např. v palubce jsou žárovičky na 14V. Běžné H7 nepraskají, s tím problém není a napětí v síti mám 14,4V (regulák je v pořádku), takhle to bylo na všech Fordech co jsem potkal (5 Focusů). Jinak origo Ford baterka z roku 2003 byla Varta vyrobená ve Španělsku.
Fabie s H7 má vyhlášený problém se žárovkami a jejich životností... 2-3 měsíce je max při běžném denním cestování. Dokonce se začaly škodovkou prodávat "odporové drátky" právě pro fabie - bouchalo to velmi často právě při nastartování a následném rozsvícení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.