Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokuta za rychlost

Od: dank odpovědí: 7 změna:
Prosím o radu. V obci mi naměřili 66km/h když jsem jel s manželkou do lékárny pro prášky na alergickou reakci po bodnutí hmyzem. Lze se nejak odvolat? Platil jsem kartou takže doklad mám. Děkuji za rady a tipy

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Zaplacení pokuty na místě znamená souhlas s přestupkem a nelze se již odvolat.
asd1

Odvolat se lze i po zaplacení na místě.

Odvolat se lze, ale odvolací orgán odvolání odloží.

rv*
hodnocení

0x

Já bych byl rád, že jsem manželce pomohl a tu pokutu bych s radostí oželel.

A to s tou pomocí manželce nijak nepospíchal. Já bych v tomhle případě jel podle místních podmínek tak 80-100km/h.

asd1
hodnocení

0x

Akutní nouze na 99% použít nelze, protože místo rychlé jízdy do lékárny tu máme RZ... Aby jsi uspěl, tak by záchranka musela být nedostupná = pokud jsi jí nevolal tak máš smůlu. Odvolat resp. vysvětlit můžeš, rozumný úředník by měl dát nejnižší možnou sazbu za přestupek... S velice dobrým právníkem bys to mohl uhrát i na materiální aspekt přestupku kdy rychlá ale bezpečná jízda do lékárny byla menší zlo než zaměstnat RZ (která by pak mohla chybět u důlžitějšího případu...)

hodnocení

0x

Danku, Vaše výmluva Vám nepomůže. Pokud Vás změřili, čeká Vás pokuta. Vyzvednutí prášku není omluva.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]