Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spojkové lozisko

Od: martinpeugeot® odpovědí: 6 změna:

hezký večer menim prevodovku a spojkové lozisko u 4 mesice staré spojky sachs je vadné

uloz.to/...

muzu ho vymenit za valeo? jiné ted nemám chci to dnes dodělat...voz foto? Valeo je v levo

motor peugeot KFX 1.4

děkuji

Spojkové lozisko

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

pokud tam to ložisko pasuje nevydim důvod proč by tam nemohlo být

hodnocení

jo pasuje idle oem kodu jen ta ploska co doseda na spojku je u valea užší...spojka vaelo mí vice tech lamel nez sachs...tak to tam dám..snad to bude oki diky

PSA dává v prvovýrobě Valeo.Co na to říká servicebox-originální číslo vs číslo vaseho dílu?
hodnocení

dle oem cisla to sedí...je je jiné provedení nez valeo (tvar)

Měnil jsem na dvou motorech LFY celý set-jeden byl LuK a tvar ložiska byl jiný než na druhém setu od Valea.Další rozdíl byl v tom,že u Valea byl středicí kolík, nevím jak Xanta s Valeem,ale moje s LuKem dodnes funguje na 1.nyní vlastně ne, je v depozitu a není to skrze spojku,spíše skrz PR,aby ,když s ní nejezdím nemusel platit.

hodnocení

diky za reakci, dnes jsem to slozil vse funguje, mel jsme to rozdelané kvuli divnému zavrčení při přezavování např řadim z 1 na 2 a při tom vznikne takový hluk pokud řadím normálně až rychle pokud pomalu řadím tak to není slyšet

bohuzel zvuk tam stále je tak mohu převodovku asi vyloučit?

uloz.to/...

při jizde tj zrychlování zpomalování to není, jen při řekl bych, když se odlehčí neco nekde, myslel jsem že to bude převodovkou tak jsem dal jinou ale je to stejné.

spojka je stará 4 mesíce je 3000 633 001 SACHS stála kolem 1800 ale sachs dělá i drazší sadu 3000 950 020 za 2500, (OEM cislo sedí) rozdíl oproti puvodní Valeo je ten ze náboj lamely je kratší o dost nez původní od Valea ( cca 5-8 mm odhadem) - to co se nasune na drazkovou hrídel prevodovky je kratší, muze to pak delat při odlehcení (přeřazení) spojky ten hluk-ze by tam byla vule, koupil jsem asi tu levniejsi variantu.

pak jeste to muze byt od motoru - kontroloval jsem rozvody a remen taky je 4 mesice a volný je tak kdyz prstem prohnu o cca 1 cm...ale ten zvuk vychází od levé strany

co mohu jeste zkusit abych na to přišel co to je za zvuk to vrrr vrrrr - v nahrávce co je slyset tan zvuk tak to je ono to není zvuk motoru, nahrávka je slabe blbe slyset ale trena napoví... diky moc

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]