Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto pro velký nájezd km

Od: requied® odpovědí: 7 změna:
Zdravím,
Jaké auto v ceně do 200tis byste volili pro roční nájezd cca 150-200tis km. Počítáme s tím že se za rok auto vymění.
Podmínky pohodlné pro 8 osob, klima a dostatečně velký prostor pro zavazadla všech pasažérů.
V hledáčku zatím máme:
MB Vito
VW Transporter
Ford Transit
Fiat scudo.
Případně budu rád za další návrhy.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fuwyf
hodnocení

2x

Co mohu doporučit od člověka, který takových aut má desítky a vozí lidi po Evropě.

Pro takový nájezd vychází nejlépe vozidlo nové. A to z několika důvodů. Samotná kupní cena i nového vozidla v celkových nákladech nedělá velikou položku. Takže zakoupením staršího ojetého se ušetří třeba pouze 10% nákladů, ale přiděláš si mnoho problémů navíc. Každý den, kdy auto bude stát pro nějakou opravu, tak nemůže jezdit. A to je při takovém nájezdu už problém. Velký.

Pouze náklady na mzdu řidičů a pohonné hmoty budou ročně přes milion kč. Dávat si v takovém případě limit na pořízení auta 200tis kč je nesmysl.

doplněno 26.11.17 15:50:

Tady nejde o to, že auto za 200tis to nedokáže. To dokáže i Felda za 5tis kč. Ale za cenu, že auto bude častěji v servisu, než úplně nové. A ty dle toho nájezdu potřebuješ, aby bylo prakticky každý den v provozu a najelo 500km. Při takovém nájezdu(a tedy i ročním obratu) budeš muset být třeba i plátce DPH. (předpokládám, že to nemáš na rozvoz rodiny) Tím se ti zmenšuje okruh starších vozidel o neplátce. atd.

Můžeš koupit nějaké zánovní, ale 200tis kč je málo. Prostě koupením staršího v tomto případě neušetříš.

hodnocení

0x
To je vtip?
Auta této cenové relace budou rády pokud zvládnou desetinu km za rok a i tak jen nutný servis opotřebených dílů bude stát tak třetinu z pořizovací ceny.
K tomu připočtete běžný servis a jste na polovině ceny nové dodávky pro 8 lidí.
.
V úvahu berte vícemístná 8-9-ti místná auta se silným motorem...Renault Master 2,3 dCi, Fiat Ducato 2,3 JTD, příp. Iveco Daily.

hodnocení

Takže jako auto za 200tis nedokáže najet 200tis km? Jak je pak tedy možné že se stále prodávají auta které mají najeto 700 a více tis.km? A jak je možné že třeba i Felicie dojede k moři?
Samozřejmě že nové auto je jistější, časem to k němu dospěje.
Nicméně pro začátek je to nesmysl.
doplněno 26.11.17 17:08: Potřebuji aby 1x za 3 dny udělalo prakticky v kuse 2tis km.
Žádné couračky a za 80% bude na dálnici.

Podle mě - nešel bych do Vito, Transporter a pod. Tam bude 9 lidí narvaných jako sardinky, o báglech nemluvě. Uvažoval bych o Ducato / Boxer / Jumper - ideálně v provedení L2 - tedy delší verze. 9 lidí sice v pohodě vejde i do L1, ale místa na bágly taky moc nezbyde, proto doporučují delší verzi. Jezdit ty dálky s vozíkem j zbytečné.

Mám osobní zkušenost s Jumperem, najezdil jsem s ním po Evropě několik set tisíc - byl to 2.8 HDi šestikvalt myslím 130 koní. Docela nezmar auto, nebyl problém i ony zmiňované dálky v kuse.

Chtěl jsem se jen zeptat, jak jsou spolehlivá auta co mají najeto 700 tisíc kilometrů...? Mám zkušenost, že takové Audiny a Passaty co mají nad 300.000 začínají často zlobit a už to jsou opravy na déle než jeden den... Mám kolegu co má T4 Caravelle, také dost jezdí, 200.000 ročně to není, tipuju tak 40.000, má najeto cca odhaduji okolo 500.000 a původního tam není lautr nic. Už je tam jinej motor, převodovka 4x4 nasrajdu... Pořád se něco s tím děje...

matesj
hodnocení

0x
Jedině malej autobus(tranzit) s vlekem na ty zavazadla...samozřejmě nové.
Minimálně 2x do měsíce servis,aby se náhodou něco nestalo.

hodnocení

0x

Řekl bych tak, jak to tady někdo již píše, určitě by bylo nejvhodnější auto nové a to by asi mělo zvládnout při takovémhle nájezdu zvládnout splácet leasing či jiné splátky. To je ověřeno, staré bude skoro pořád stát... A za 200.000 auto takového typu pro více lidí bude zpravidla peleš...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma auto nájezdy

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]