Nejste přihlášen/a.
Co mohu doporučit od člověka, který takových aut má desítky a vozí lidi po Evropě.
Pro takový nájezd vychází nejlépe vozidlo nové. A to z několika důvodů. Samotná kupní cena i nového vozidla v celkových nákladech nedělá velikou položku. Takže zakoupením staršího ojetého se ušetří třeba pouze 10% nákladů, ale přiděláš si mnoho problémů navíc. Každý den, kdy auto bude stát pro nějakou opravu, tak nemůže jezdit. A to je při takovém nájezdu už problém. Velký.
Pouze náklady na mzdu řidičů a pohonné hmoty budou ročně přes milion kč. Dávat si v takovém případě limit na pořízení auta 200tis kč je nesmysl.
Tady nejde o to, že auto za 200tis to nedokáže. To dokáže i Felda za 5tis kč. Ale za cenu, že auto bude častěji v servisu, než úplně nové. A ty dle toho nájezdu potřebuješ, aby bylo prakticky každý den v provozu a najelo 500km. Při takovém nájezdu(a tedy i ročním obratu) budeš muset být třeba i plátce DPH. (předpokládám, že to nemáš na rozvoz rodiny) Tím se ti zmenšuje okruh starších vozidel o neplátce. atd.
Můžeš koupit nějaké zánovní, ale 200tis kč je málo. Prostě koupením staršího v tomto případě neušetříš.
Podle mě - nešel bych do Vito, Transporter a pod. Tam bude 9 lidí narvaných jako sardinky, o báglech nemluvě. Uvažoval bych o Ducato / Boxer / Jumper - ideálně v provedení L2 - tedy delší verze. 9 lidí sice v pohodě vejde i do L1, ale místa na bágly taky moc nezbyde, proto doporučují delší verzi. Jezdit ty dálky s vozíkem j zbytečné.
Mám osobní zkušenost s Jumperem, najezdil jsem s ním po Evropě několik set tisíc - byl to 2.8 HDi šestikvalt myslím 130 koní. Docela nezmar auto, nebyl problém i ony zmiňované dálky v kuse.
Chtěl jsem se jen zeptat, jak jsou spolehlivá auta co mají najeto 700 tisíc kilometrů...? Mám zkušenost, že takové Audiny a Passaty co mají nad 300.000 začínají často zlobit a už to jsou opravy na déle než jeden den... Mám kolegu co má T4 Caravelle, také dost jezdí, 200.000 ročně to není, tipuju tak 40.000, má najeto cca odhaduji okolo 500.000 a původního tam není lautr nic. Už je tam jinej motor, převodovka 4x4 nasrajdu... Pořád se něco s tím děje...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.