Nejste přihlášen/a.
Jak často měnit olej v posilovači řízení?
Děkuji za radu.
Tak, a mám tu jeden plus, jeden mínus! Kdo to rozhodne, zda měnit či neměnit olej v posilovači řízení?!
Tak jsem na specializovaných fórech, že se má měnit, pokud se změní barva oleje.
Po zhruba 10 letech je každý olej sračka. V převodovce asi po max. 6 letech. Kdo nemění, měl by to napsat viditelně na auto, aby se mu mohl každý obloukem vyhnout.
Jak kde,ve starších autech např P-405,P-106 atd se dp po nějaké době vyměnit normu nevím , tuším že to bylo 100 000km ,já osobně měním po ujetí 60 000km komplet obsah nejen posilovač řízení, ale i brzdy a současně i pružení (jedna náplň minerální hydraulické kapaliny- LHM )+ při tomto úkonu ještě kontrolu tlaku dusíku v tlakových zásébnících-koulích u hydrocitroenu.
Servočerpadlo životnost auta vydrží, pokud se počítá kolem 280000 km. A protože nejsme v pohádce, tak nikdy není nic napořád. Produkujete velice divné rady. Přitom náplň stojí max. nějakou stokorunu, servořízení mnohem více. Ale říkat vám to asi nemá cenu, žijete ve svém světě pohádek.
Pro tazatele: nedejte na jeho rady, netuší vůbec nic o materiálech a jejich otěru. Pokud se o své auto staráte, odmění se vám dobrou službou. U převodovky se také nikde moc neuvádí výměna oleje a přitom za 6 let je olej docela hnus. Asi tak. Čím větší neználek, tím hloupější rady !
U serva jde o to, že se odírá plocha vnitřku čerpadla, lopatky se částečkami kovu začnou mírně blokovat a pak čerpadlo snižuje svůj tlak. Začne se také vydírat gufero. Proto je výměna oleje ideál stejně jako v převodovce asi 6 letech a je klid. U některých aut jinak servo bzučí atp. V Německu to nikdo neřeší a mění náplně všude. A i stará auta jsou pěkná a udržovaná, většinou. Náš vozový park je díky výše uvedeným názorům někdy sbírka šrotu ale každý by chtěl i za popelnici spousty peněz! Stačí se podívat na inzerci a je to k smíchu.
jj asi tak-výrobci tvrdí nemenit olej v převodovce,neměnit (jak jsem se nedávno dozvěděl na citroen fóru) chladicí kapalinu,zde neměnit olej (kapalinu) v posilovači řízení, motorový olej měnit až po 30 000km ... Poslechneš a budeš měnit ole po dané normě pak motor nevydrží tolik jako identický při pravidelné výměně po cca 15 000 km a totéž platí i pro ostatní náplně!
To by zhruba odpovífalo asi 160000 km. Tak mi to alespoň tvrdili v servisu Hyundai, když jsem zjišťoval, po kolika km měnit rozvodový řetěz. V návodu se totiž o výměně nepíše. Že byl po 270000 km mimo rozteč ozubených kol až řetěz přeskočil na olejovém čerpadle, nemůže být pochyb. Po uvedených km se auta prodávají z Německa na východ a Němci kupují nová.
Co pak životnost ale když vidím, že za Octavii 1, 1,6-74kW jsou schopni chtít 80000 Kč, tak to je ujeté pořádně. Když se k tomu přidá něčí rada, aby se olej neměnil v servu a třeba i v převodovce, tak pak servis ani není potřeba a těma pěnězma si může kupec raději připalova cigára. To je pak tragedie.
Já mám zkušenost s autama ze západu jinou. Auta jsou hezká, protože nejsou moc stará, ale dost často tam na servis kašlou.
Přetáčej tachometry jako diví. Nikdo není lepší... To jsou jen takové kecy... Viděl jsem X Audin A6, A5, BMW , všechny v luxusních výbavách, ale mnoho z toho mělo olej jak povidlí... Samozřejmě že ne všechny, ale třetina určitě. Obyčejná manuální převodovka třeba u Tranzita má v návodu napsáno, že náplň je doživotní. V Rusku je u Tranzita napsáno 100.000 Km. Pravdou je, že po 100.000Km je v převodovce z oleje dobrá srajda...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.