Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rázový utahovák šroubů kol - koupě

Od: stringo® odpovědí: 11 změna:

Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda má někdo zkušenost s tímto rázovým utahovákem (nebo nějakým podobným). Jde mi hlavně o to, zda je dostatečný utahovací moment 100Nm. Vzhledem k tomu, že měním kola na parkovišti a nemám přistup k el. tak by toto 12V napájení bylo pro mě řešením, ale nechci to kupovat, aby mi to potom leželo ve sklepě...

Děkuji předem za postřehy.

Nebudu sem dávat odkaz, aby to nebyla reklama, jedná se ale o aktuální nabídku jednoho z marketu:

Popis: 2 režimy provozu: provoz na akumulátor nebo přes autozásuvku (12 V). Vodný také na výměnu pneumatik na cestách. 3stupňový ukazatel stavu akumulátoru. Integrované LED osvětlení. Pravý/levý chod. Držadlo a tělo s protiskluzovým držadlem s měkkým povrchem. Rychlonabíječka s automatickým vypnutím nabíjení (doba nabíjení: cca 60 min). Přívodní kabel k autozásuvce. Dodané příslušenství: 4 nástrčné klíče (17 / 19 / 21 / 23 mm).

Technické údaje. Akumulátor Li-Ion: 12 V (2,0 Ah). Max. utahovací moment: 100 Nm. Max. uvolňovací kroutící moment: 300 Nm (dosažen po cca 30 sekundách). Jmenovité otáčky naprázdno: 0-4500/min.. Čtyřhranné upnutí: 1/2". Délka přívodního kabelu: cca 5 m

Rázový utahovák šroubů kol - koupě
Rázový utahovák šroubů kol - koupě #2
Rázový utahovák šroubů kol - koupě #3

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jetli ta kola měníš na parkovišti denně, vyplatí se pořídit si kompresor a pneumatický profi utahovák.

Jestli je měníš 2 x ročně, tak stačí ruční fajfka.

hodnocení

Je pravda, že tuhle "odpověď" jsem čekal a řekl jsem si, že na ni případně nebudu reagovat, ale že je první, tak mi to nedá. Otázka zněla, zda tento utahovák má dostatečnou sílu na utažení šroubů, nebo jestli je to k ničemu...

Měním kola pouze sezonně (na podzim a na jaře), ale dělám to sobě, manželce, dědovi a někdy i známé. Proto by mi něco podobného místo skákání po fajfce pomohlo, pokud by to fungovalo...

Nejlépe kdyby odpověděl někdo, kdo něco podobného doma má a třeba má vyzkoušeno, že na povolení OK, na utažení že to nestačí apod. postřehy...

hodnocení

1x

Tak jelikož chodím pomáhat do pneuservisu ta vám můžu říct že těch 300Nm (jestli vůbec má) na povolení je hraniční.Na plechových discích by problém být neměl ale s liťákama má někdy co dělat i pneu profiutahovák 500Nm-prostě se šroub "přilepí".A ten utahovací moment 100Nm*nevi*,výrobci udávají od 80 do 140 ale mi utahujem vše osobní na 120Nm,takže jedině poté zkusit dotáhnout klíčem.Ale to máte určitě z Lidlu že? Tam není problém ho po čase bez důvodu vrátit

hodnocení

Děkuji za postřeh, ano je to aktuálně v Lidlu. Jak říkám, nechci kupovat něco, co mi pak bude ležet ve skříni a pokud říkáte, že je hraniční, nebo spíše slabý, tak mi to stačí.

Děkuji

krtek66

tak ono výkon je jedna věc a kvalita druhá...s tou je to, ale o náhodě...já měl z Lidlu flexu 125mm 1000W ..škrabal jsem s ní lak na garážových vratech.. první fungovala 2 hodiny.. druhá 15min a třetí 5min..pak jsem ji vyměnil za makitu 750W a s tou bez problému dodělal..někdo tvrdí, že má půlku dílny z Lidlu a funguje mu vše

hodnocení

Tak já mám z Lidlu ruční nářadí na zahradu (nůžky pákové na silné větve, pak normální do ruky), mám od nich horkovzdušnou pistoli, velkou a malou odlehčenou sekeru a všechno funkční a zdá se že i dobře udělané, ale u tohoto si spíše nejsem jistý, že to bude fungovat po stránce technické. Na internetu se dají s těmito parametry koupit od jiných značek, ale nevím co je třeba za parametry, aby to opravdu k něčemu bylo a nebylo to na vzduch nebo elektriku a samozřejmě aby to nestálo 4000,- když to vytáhnu v roce jeden den na jaře a druhý den na podzim. Podle toho pak buď něco koupím, nebo zůstanu u klasiky a ty 4 auta za den prostě přezuju ručním klíčem...

asd1

Vyzkoušej a uvidíš, v nejhorším ho vrátíš... Zázrak to nebude, ale použitelný být může. Hodnotit bez vyzkoušení si nedovolim.

Většina nářadí z Lidlu má dobrý poměr výkon - cena, pokud se najde šmejd (tak 20% nářadí) tak není problém vrátit nebo vyreklamovat.

lopata*
hodnocení

1x

Jednoznačně zbytečná věc, nemá to ani sílu ani rychlost, tohle nářadí prostě nefunguje a neplní svůj účel

já mám doma hobby pneumatiku 350 Nm a i to je hračka pro děcka

krtek66
hodnocení

0x

vzhldem k počtu otáček a výkonu utahováku to nebude žádná slává...také jsem nad tím uvažoval, ale raději zůstanu u klasiky.. 2x ročně 2 auta mě nezabijou..bez čištění a umývání mám jedno auto v klidným režimu do 40min přezuté před garáží

rv*
hodnocení

0x
Mám rázový utahovák a vedle kompresor,sezonně měním kola na 2 vozech a dělám to křížovým klíčem na kola i kvůli tomu, že lépe poznám, je-li dotažení správné. Rázový mám na povolení zarezlých šroubů - ne na utahování.

hodnocení

0x

mám v práci aku 1000nm.. o tom by se možná dalo uvažovat.. ale tady ten chcípaček mužeš maximalně použit pro rychlejší vyšroubovani a zašroubovani šroubu.. rozhodně ne pro utažení a povolení..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]