Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak trvale odhlásit auto z depozitu?

Od: jitulev® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den.Chtěla bych se zeptat jestli můžeme trvale odhlásit auto,které je v depozitu,respektivě bylo v depozitu do září a zapoměli jsme ho prodloužit.Chtěli by jsme si auto nechat na náhradní díly,tak nebudeme mít doklad o ekologické likvidaci.Stačí nám čestné prohlášení že auto použijeme na náhr.díly?A budeme muset zaplatit povinné ručení když bylo auto v depozitu který skončil v září?Děkuji za odpověď.Jitulev:)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

3x

Dobrý den.Auto si oficiálně na náhradní díly bohužel nemůžete nechat.Zatím prodlužte depozit.Když projdete rubriku auto moto na něco přijdete sami.

hodnocení

a nebudu platit nějaké penále když ten depozit skončil v září?

celp*

Nebývá to automaticky.Záleží jak budete na úřadě vystupovat.

proč by Vám měl skončit depozit. . . .? ten neskončí dokud,si nevyzvednete doklady a značku. Pokud máte na magistrátě doklady a značku, jede to prostě dále. A to že jste třeba nezaplatila poplatek 50korun, není podstatný. Až to vozidlo někam přepíšete resp. na někoho, oni Vám zpětně vypočítají kolik máte doplatit za dobu uložení v depozitu. Já mám v depozitu moto veterána a co . . . nic mi nekončí. Je tam stále už několik let. Platby neřeším.

mizik*

Dobrý den,před rokem jsem dal auto do depozitu da se říct že je to veterán š120:)ted mi končí poplatek 100kč.po přečtení už nemam teda dylema co dál,jestli jsem to zprávně pochopil,chodit tam nemusim a platit na další rok tež ne,to znamená,že je jedno jak dlouho tam bude...v podstatě stačí jen tam dojít třeba za rok a říct.že bych chtěl zpětně doplatit depozit a poté jít domu a auto nechat dál v depozitu,nic nehrozí...

miziku, máte špatné informace, nekončí Vám poplatek 100Kč. To je správní poplatek za zápis do technického průkazu! Vůbec tam nechoďte, nic s Vámi stejně neudělají. Až budete vozidlo vyzvedávat, (ale vy nebudete) tak pak se řeší další. Já mám značky v depozitu již mnoho let.

nespokojenyurednik

depozit je podle zákona na 12 mšsíců za správní pollaek 100,- Kč, kažé další prodloužení o 6 měsíců je změnou, každá změna je podle zákona o správních polatcích zpolatněna částkou 50.-Kč. Požádáte o prodloužení a doplatíte to zpětně.

hodnocení

Tak jsme dnes byli auto odhlásit a stačilo nám jen čestné prohlášení o vyřazení pro zánik vozidla a nemuseli jsme mít ani ekolikvidaci a ani jsme nic neplatili.Tak by to mělo být po celé republice.V Kolíně a v Rakovníku to tak funguje.S pozdravem Jitule.

ivanaz*
hodnocení

2x

čestné prohlášení ne ale zánik vozidla. Viz auto moto

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]