Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
předělal jsem si rozdělovač na starou osmiválcovou Tatru 87 z roku 1947, rozdělovač mám upravený z Tatry 603 na bezkontaktní .
Použil jsem jednotku co je v prodeji na Škodu Favorit / čtyřválec /, výroba Čína, plastová. Po 30 minutách provozu ale jednotka odešla.
Nyní mám v Tatře jednotku originál Favorit, ta je plechová, zatím vydržela jezdit jednu hodinu, ale moc tomu nevěřím.
Na ten bezkontakt je motor klidnější , prostě lepší chod.
Nevíte co by se dalo spolehlivě použít?
Moc děkuji za radu.
Jan Mega
Ta zapalovací jednotka originál Favorit by to měla bez problémů vydržet. Jen tak mimochodem: Kolik jsou max. otáčky motoru T87 (netuším) proti motoru Š-Favorit (kolem 6.000ot/min). Pokud je to u T87 kolem 4.500ot/min, měla by být rezerva u jednotky Favorit dostatečná a mělo by to bez problémů chodit.
Díky,
udávané otáčky při max. výkonu 3,500 ot..
Bohužel je už zima, tak to budu testovat až na jaře.
Jen jsem se chtěl připravit, kdyby to zase odešlo, na náhradu. Použil jsem orig. cívku z Favorita, je prý nízkoohmová, ale velký rozdíl při měření jsem nenaměřil.
Honza.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.