Nejste přihlášen/a.
Proč se musí použít žárovka H 4 s UV filtrem u reflektoru s plexisklem? Co se stane při použití klasické H 4?
UV záření degraduje plasty. Takže souvislost mezi plastem krytu světlometu je vcelku jasná, že. Při použití klasické H4 holt k té degradaci asi dojde.
BTW - co to je za vozidlo, že je pro něj nutná taková ,,vychytávka´´? To vypadá, že ty světla snad dělají z PET flašek, protože dnes už prakticky drtivá většina aut nemá na světlometech sklo, přesto jsem se ještě u těch, kterými jezdím, či jezdil jsem , nikdy takovou specifikaci žárovky neviděl...
To musí být ultra šmejd když mu vadí svícení běžnou žárovkou.
To spíš vypadá že světlomety ukuchtil výrobce z nějakých mizerných materiálů a tímto se to snaží zakrýt.
Mně zaujala taková "produkce" UV záření u žárovky. UV záření vydává především elektrický výboj nebo oblouk, proto také bývají poškozeny konce plexisklových krytů nebo PVC patice trubic zářivkových těles, zvláště pokud mají trubice hodně mizernou vrstvu luminoforu a u konců vůbec nic, za spolupůsobení dlouhého svícení (kanceláře, továrny) a použití horších materiálů. Žárovky vydávají především IR a světelné záření.
Na našem Nissanu (16 let starém) a běžných halogenových žárovkách (nic speciálního) byla plastová "sklíčka" jako nová...
Jen tak pro zajímavost - co je to za káru?
Protože i na těch některých blboučkých renckách dovezených ze ,,západu,, nejsou skleněná světla,ale kryt světel je z plastu.Pokud se tam dá běžná žárovka která topí jak kamna,tak ten venkovní plast je propálenej a loupe se.Hlavně když se nyní musí svítit i v létě a i když slunce pere jako prasátko a není vlastně poznat jestli vozidlo má rozsvícená světla.
@ja1: na šestnáct let starém autu máte plast do kterých dáváte klasické žárovky jako nová? NEVĚŘÍM že ten plast máte jak nový.
Nevěříte? Věřte. Co se pamatuju, nikdo s tím nic nedělal. Asi nějakej dobrej oddíl...
Zato když procházím skrz parkoviště a vidím auta mnohem mladší a ty jejich zažloutlé hrůzy které vypadají jak když projely písečnou bouří mně napadá jen - jestli je tohle technický pokrok tak to teda jde fakt čím dál víc do kamsisi.
@ja1: fakt máte na šestnáct let starým autě plastový světla? Ale jinak proč ne.Asi máte štěstí.Ale máte pravdu - jde to do ,,kamsisi,,.Bych napsal rovnou do hnědýho kokýnka,ale nemůžu. - sys by to asi smáznul.
Dobrý den. V návodu na použití automobilu je doporučeno použít žárovky H4 s UV filtrem.Jedná se o Renault Thalia.
Ano, i já jsem tipoval právě tyto vozy. Ale na tom UV asi něco bude, protože, protože jsme měli ve firmě Clia a Megany a u všech ty světla šly celkem rychle do kopru. Ovšem - to byl relativně malý problém, proti těm ostatním, které nám tyto vyzy s kosočtvercem uchystaly. Naštěstí už je to čas minulý, Rencky už do firmy nesmí - byla to hodně drahá zkušenost.
Je ale zajímavý, že stejně tak farcouzský Peugeoty tyhle problémy nemají, měl jsem několik P Partner, ty používají rovněž H4, poměrně často jsem je měnil, nikdy jsem neřešil UV filtr, kupoval jsem žárovky tak okolo padesáti korun a světla nedegradovala.
Otázka je, jak moc ta případná trocha UV záření světlometu vadí. Nejsem si vědom, že by některý výrobce požadoval žárovky s filtrem. Jinak autožárovky se vyskytují s filtrem i bez, ani nemají speciální označení. Já to poznám tak, že si na ní posvítím UV LED (takovou na kontrolu pravosti bankovek) a sklo té s filtrem modře svítí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.