Nejste přihlášen/a.
Od zaměstnavatele jsem koupil svůj starý služební vůz. STK mám za sebou, potřebuju přepsat vůz. Plnou moc od zaměstnavatele, tj. předchozího majitele mám. Vozidlo je dosud pojištěné na firmu. Stačí při převodu předložit zelenou kartu na původního majitele? Zákon praví, že musí být předložena platná zelená karta pojištění a tečka. Internet je plný chytrých řečí o tom, že nabyvatel má auto pojistit ke dni podpisu kupní smlouvy, článků o tom, že dvojí pojištění není třeba a článků o tom, že pojišťovny odmítají zrušit pojistku bez předložení TP se záznamem o změně majitele. Zkrátka si každý píše, co se mu hodí. Moje otázka zní: Je úřadu jedno, na koho je psaná zelená karta? Můj důvod proč nechci sjednávat pojistku dřív, než provést převod je jednoduchý. Na registru je fronta už brzy ráno, kdy pojišťovačka ještě neúřaduje (o pozdějších hodinách nemluvě) a já bych rád všechno stihl během jednoho dne.
Zdravím.A proč stát frontu na pojišťovně kvůli zelené kartě? Si to pojištění sjednejte on-line přes internet a máte ji hned v e-mailu k vytištění a druhý ( třetí ) den originál od pojišťovny doma poštou.Já to takhle řešil u několika aut a je to bez problémů.Ale že bych šel na registr pojišťovny a byla tam fronta jsem teda ještě nezažil.Na DI při přepsání TP ano,ale na pojišťovně ne.Jinak úřadu je jedno kdo platí a na koho je psaná zelená karta.A stejně tak je i úřadu jedno kdo je zapsán v TP a kdo s ním jezdí.V TP může být zapsáno ( i v zelené kartě ) právě včera narozené mimino.Já mám třeba všech několik aut v TP psaných na svoji manželku ( protože má průkaz ZTP-P ) a zel.karty na sebe.Dělám to jinak,ale zkuste např. : povinne-ruceni.com/... ale na netu najdete i jiné stránky.A na DI se dá také objednat přes net na určitou hodinu a nestát ve frontě.
Díky za obsáhlý příspěvek. Registrem je myšlen registr vozidel, pojišťovnu řeším návštěvou "rodinné" pojišťovačky, zkrátka to tak mám. Co se týká možnosti objednání na registru vozidel, je tahle služba u nás v plenkách. Ve lhůtě 10 pracovních dní je výběr termínu značně probrán, vyřídí 2 lidi za hodinu, takže veškeré ranní a odpolední termíny jsou obsazené. Právě proto mi přijde lepší si ráno přivstat, vyřídit registr a do pojišťovny zajít, až bude makléřka opravdu vzhůru.
@mnd: Bez urážky, nemyslím to zle a nechci útočit: Ne, opravdu nemusíte rozumět všemu na světě. Zeptal jsem se (jasně), odpověď na otázku jsem dostal (jasnou). Děkuji všem, včetně Vás za odpověď na otázku. Rozebírat každé nepodstatné slovo nebudu a zdůvodňovat proč a jak co dělám rovněž ne. Přeji pěkný den. Howgh.
@amper: nějak nechápu proč pojišťovnu řešíte návštěvou ,,rodinné,, pojišťovačky,když to můžete udělat zdarma v křesle doma a na pojišťovnu vůbec nemusíte chodit a čekat až bude makléřka opravdu vzhůru.Nevím odkud jste,ale dva lidi na registru za hodinu je k vyhození těch úředníků pro neschopnost rychleji ťukat na klávesnici počítače.A jak to je možné,že jiní to stíhají - vezmou si den dovolené ( pokud je to nutné ) a vyřídí všechno.Někdo to stihne i po práci a dovolenou si nebere.
PS: Na registru je fronta už brzy ráno, kdy pojišťovačka ještě neúřaduje (o pozdějších hodinách nemluvě) a já bych rád všechno stihl během jednoho dne.Tak se jedná o registr vozidel a přepsání majitele nebo jednání u ,,rodinné,, pojišťovačky kvůli zelené kartě?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.