Nejste přihlášen/a.
Pozdě...
Absence mlhovek není důvodem pro to, aby auto neprošlo TK, zrovna tak montáž denního svícení. A technik STK ani snad nemá možnost zkistit, že tam ty mlhovky původně byly.
Oprava: ...zjistit...
@slavomir: Nemusí. Jedná se o špatný výklad technika STK. To by při stejném výkladu nebyla možná montáž světel pro denní svícení, která je naprosto legální. A to jen proto, že podle VINu vaše auto denní svícení nemá
Ne z VIN nevyčtete že auto má mlhovky a i když je má mít tak to skutečně nemá není to závada na neprojití technoickou,.necelý měsíc zpět jsem s P106 absolvoval STK .bez mlhovek které tam také původně byly-autínko prošlo bez závad! Přední nejsou povinné /zatím/ takže mohou a nemusí být.zadní být MUSÍ !
Je to logické - pokud máte na voze něco, co má charakter bezpečnosti, musí to být homologováno a funkční. Samozřejmě, že STK mají nějaké ty bodíky a penízky za opakované kontroly, proč by tedy neměli dělat pracovníci svou práci důsledně, že?
To že někdo tu práci za další peníze (přímé-ne od zaměstnavatele) udělá s chybou, to už je jiná písnička.
Já mám taky místo mlhovek denní svícení a ještě jsem se nesetkal s tím, že by mi je někdo kontroloval..stejně tak jako doděláváné xenony (mám vše)...to si spíš někdo chtěl pohonit ego.. a pokud jsou světla nehomologovaná a nejsou to hlavní světla, tak jsi měl říct, že je nepoužíváš a bylo by...kámoš tak měl na Felicii modré mlhovky bez atestu..zapojené byly, namontované taky, ale prostě s nima nesměl svítit..nikdy žádnej problém...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.