Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace auta, z důvodů neprošlé stk

Od: slavomir* odpovědí: 7 změna:
Potřebuji poradit.. je to cca 2 roky a v autobazaru jsem zakoupil Ford Mondeo.. tento měsíc jsem s ním byl poprvé na STK a neprošel jsem z důvodů, že by tam měly být přední mlhovky a nejsou.. místo nich je denní svícení a jakési nehom. světla za mřížkou chladiče. Auto bylo při nákupu po STK.. mohu nějak vymáhat po autobazaru peníze za opravu a náhradu za dokoupení mlhovek a následnou montáž? Případně proplacení opakované STK? Děkuji za odpovědi

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pozdě...*plac*

Absence mlhovek není důvodem pro to, aby auto neprošlo TK, zrovna tak montáž denního svícení. A technik STK ani snad nemá možnost zkistit, že tam ty mlhovky původně byly.

doplněno 20.11.17 15:41:

Oprava: ...zjistit...

doplněno 20.11.17 15:52:

@slavomir: Nemusí. Jedná se o špatný výklad technika STK. To by při stejném výkladu nebyla možná montáž světel pro denní svícení, která je naprosto legální. A to jen proto, že podle VINu vaše auto denní svícení nemá*sok*

slavomir*
hodnocení

Podle Vin kódu jsou ve výbavě napsané právě ty přední mlhovky. Sice nejsou povinné, ale když jsou zapsané ve výbavě, tak tam být musí.. a upřímně nejsem znalec, abych při nákupu hned věděl, co chybí a co né..

Ne z VIN nevyčtete že auto má mlhovky a i když je má mít tak to skutečně nemá není to závada na neprojití technoickou,.necelý měsíc zpět jsem s P106 absolvoval STK .bez mlhovek které tam také původně byly-autínko prošlo bez závad! Přední nejsou povinné /zatím/ takže mohou a nemusí být.zadní být MUSÍ !

To auto neprošlo ne kvůli absenci mlhovek ale kvůli použití nehomologovanych světel. Měli ti říct že když je sundáš můžeš ještě týž den stihnout opakovanou zadarmo.
doplněno 20.11.17 19:06: I když teda mě automech před technickou tvrdil že když už mlhny na autě jsou tak musí na STK fungovat. I když nejde o povinnou výbavu.

Je to logické - pokud máte na voze něco, co má charakter bezpečnosti, musí to být homologováno a funkční. Samozřejmě, že STK mají nějaké ty bodíky a penízky za opakované kontroly, proč by tedy neměli dělat pracovníci svou práci důsledně, že?

To že někdo tu práci za další peníze (přímé-ne od zaměstnavatele) udělá s chybou, to už je jiná písnička.

hodnocení

0x

Máte protokol ze staré technické?

krtek66
hodnocení

0x

Já mám taky místo mlhovek denní svícení a ještě jsem se nesetkal s tím, že by mi je někdo kontroloval..stejně tak jako doděláváné xenony (mám vše)...to si spíš někdo chtěl pohonit ego.. a pokud jsou světla nehomologovaná a nejsou to hlavní světla, tak jsi měl říct, že je nepoužíváš a bylo by...kámoš tak měl na Felicii modré mlhovky bez atestu..zapojené byly, namontované taky, ale prostě s nima nesměl svítit..nikdy žádnej problém...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]