Nejste přihlášen/a.
Poradíte někdo?
Mám garáž a pod ní sklep... Když v zimě vjedu do garáže tak za chvilku je pod autem vrstva černého sněhu který se mění na vodu. Bohužel spád na dlažbě nemám. Mohl bych třeba udělat kanál pod autem do sklepa ale jak mám donutit vodu aby tekla právě tam? Uvažoval jsem i o nějakém ohraničení auta gumovou páskou a voda by pak tekla už jen do toho kanálku.
Nenapadá vás někoho jiné řešení? Díky
Nejdříve jsem si říkal že si na zimu pořídím lino nebo gumu a vytvořím vanu s odtokem, okraje zvednu třeba latí nebo izolací trubek .. ale nevím kde sehnat levné lino nebo gumu v šířce 2,5m?
Není nic jednoduššího, než před vjetím do garáže oběhnout auto se štětkou na WC a z podběhů a prahů sníh shodit. Otázka pár vteřin a z auta už Vám pak v garáži opadne jen minimum břečky se solí.
No i když to udělám stále něco zůstane ... a pak to teče ke dveřím do domu a vsakuje se do podlahy a zdi. Dlažbu mám 5 let starou takže ji nechci moc měnit. Možná by stačilo jen nějaké gumové těsnění něco jako přechodová lišta a pod autem velký kanálek 30x30cm který bych dal místo jedné dlaždice a stěrkou bych tam vodu nahnal.
Kolem auta uděláte z čehokoliv, co se Vám líbí a je vhodné, kanálek, který vyspádujete do kanalizace. Něco jako kolem bazénu v lázních.
Po doplnění, Váš návrh je dobrý, proveditelný. Takže s klídkem do toho.
Po dalším Vašem doplnění, levné lino v potřebné šíři koupíte v prodejnách podlahových krytin, třeba BRENO a dalších.
Ohrádka s odtokem je OK, ejlíp asi ta vana ze starého lina - ptejte se podlahářů/ sousedů jestli nechtějí pomoct s likvidací...
Ale jinak na zimu je lepší přístřešek a do garáže vůbec nezajíždět nebo jen se suchým autem. Garáž je mor, slané vlhko je ráj pro korozi, obzvlášť ve vytápěné garáži...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.