Nejste přihlášen/a.
Máte ve voze imobilizér?
prokousané kabely od potvor v oblasti motoru?
Ještě se mrkněte na své pojištění vozu - připojištění asistence může znamenat i příjezd servisu k vám - zdarma, platíte jen materiál. Ověřte si u své pojišťovny na infolince.
Imobilizér nemám. Bohužel jsem ji nemohl nabíjet ve voze(bydlím na sídlišti). Potřeba zakódování do řídící jednotky se mi nezdá(již jsem v tomto voze baterii měnil a bylo to bez problémů), myslím si že rok výroby 2005 nic takvého nepotřebuje.
Toto tedy něco podobného se mi stalo u jeepa 2,5L nafta , tak po nabíjení baterky jsem vyjel , cca po 4KM chcípl za jízdy , nastartoval chvíli běžel -chcípl ,okamžitě mne napadlo že baterka ztrácí kontakt , znovu jsem přidělal kontakty na baterku(tenokrát jsem si dal pozor aby to bylo ok) a 4tý rok bez problémů .Jeepík r.v.99 ale teď se hodí v krkonoších právě sněží jako kráva.
Přeji zdar.
Pokud je nový akumulátor kapacitně shodný, vůbec není potřeba zadávat do ŘJ kódy z akumulátoru. V ŘJ jsou nastaveny prahové hodnoty a nižším napětí se odpojují různé spotřebiče např. u Audi A8, co je nad, nevím, protože jsem se s tím nesetkal ani nikdo známý.
Že by nebyl ve voze z výroby imobilizér je nepravděpodobné. A přesně takto se choví odkódovaný imobilizér. Nastartuje se auto a v zápětí je vypnut motor. Běžně se sesouhlasí většina ŘJ s imobilizerem po delším odpojení akumulátoru.
Očistěte zemnící svorku od akumulátoru na karoserii a nebo zkuste podobný půjčený akumulátor. Při představě, že jste někde v přírodě, vybije se akumulátor, třeba solárem jej nabijete a motor nepůjde, protože musíte nakódovat počítač, se tedy musím smát. Ani v Audi není nutno kódovat, protože se parametry mění podle počasí a dalších vlivů a že by někdo pořád kódoval, když odpojí akumulátor, jsem tedy také neviděl. Ani imobilizer po 2 měsících od odpojení nemá problém se spárovat.
Váš příspěvek mne přivedl na myšlenku, že by skutečně mohla být aktivní nějaká ochrana proti krádeži. Když jsem k auto přišel, tak jsem jej prvně otevíral pouze klíčem a nikoliv ovladačem (u tohoto modelu je klíč a ovladač zvlášť). Takže jsem vyzkoušel auto zamknout a odemknout ovladačem. Problém s vypnutím motoru přetrval, ale začal svítit palubní počítač. Palubní počítač má tlačítko reset, které je potřeba držet cca 10 sekund. Po vyresetování se ukázala další pro mne záhada - naskočili měřáky jako je napětí, venkovní teplota atd. avšak nešla kontrolka žhavení. Zkoušel jsem nastartovat, jestli to není pouze kontrolkou. Bohužel teď se motor točí a nestartuje, takže žhavení asi nejde. Další co si neumím vysvětlit je, že ukazuje pořád prázdnou nádrž. Je to nemožné, když jsem přijel byla tam půlka a pro jistotu jsem nalil asi 10l z kanystru. Neumím si to vysvětlit, ale rád bych jeepečka na víkend. děkuji za případné rady
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.