Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Babetta a její stav motoru

Od: adazara* odpovědí: 5 změna:

Ahoj, obracím se na Vás možná s hloupým dotazem...

Asi před rokem jsem měnil na Babetě 207 hlavu motoru,píst a pístní kroužky, nemám na mopedu tachometr takže nevím kolik přesně jsem ujel, kolik KM asi vydrží než budu muset dělat celé GO motoru včetně klikové soustavy atd.?

Včera jsem sundal hlavu motoru abych se podíval na stav válce, je na něm opravdu hodně malý téměř nepatrný schůdek na konci (skoro není cítit) , jak poznám že bych měl udělat GO? uvadne výkon? nebude mít tah? schůdek bude patrný?

Na motorce je Karbec dellorto, žádné gufero měněny nebyly, bylo to takové poloviční GO...

Hlava motoru mi taky úplně přesně nepasuje na válec, zkoušel jsem dotahovat matky do kříže už několikrát, mám podezření že tam fouká...

Díky za odpovědi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Motor je zralý na GO až tě ta Babeta jednoduše neuveze do kopce. Těmi volovinami, o kterých tady píšeš, se vůbec nezabývej.

kepler*
hodnocení

0x

Nevím jak u Babety, ale u kývaček motor ztrácel kompresi asi po 20 t. km. Výměna pístních kroužků nestačí, dělá se i výbrus válce, nebo jeho výměna. Schůdky na válci odpovídají poloze pístu při horní, resp. dolní úvrati. Jedinou objektivní odpověď dá změření komprese,

xenofob
hodnocení

0x

pod válec jde papírové těsnění - podložka / já je kdysi dělával z obalu škoního sešitu nebo z kancelářských desek/, pod hlavu jde hliníkový kroužek který se dá za 20,- kč koupit v různých fichtl-krámcích

Hlava a válce musí těsnit, brousí se to tak že si koupíš jemnou a hrubší brusnou pastu, hrubší pastou se spoj válce a hlavy brousí / spojovací plocha se lehce namázne kašičkou z pasty a oleje a pak se otáčí hlavou na válci doleva doprava, pak se to udělá jemnou pastou až je celá dosedací ploška lesklá

pokud někde netěsní tak jke to dekompresor, já dal válec z 210 a mám klid, a pokud budeš dalt GO, vyměn klikunebo alepsoň ojnici ta tyo s jehliškovými lořiska , podbné to má b - 210---na 207 de jé koupi kit a přelisovat

Hlinikový kroužek pod hlavu se dává, jen když dosedací plochy nejsou rovné a netěsní to. Jinak tam nepatří.

rasekvasek*
hodnocení

0x

Babetta je stroj,který jede a nikdo neví proč,a když nejede,tak taky nikdo neví proč.*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]