Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodávající mi neumožňuje přepis

Od: tomto odpovědí: 7 změna:
Zdravim , 28.10 tohoto roku jsem si dojem do HK prohlédnout auto s tím že jsem ho i koupil podepsali jsme smlouvu já dostal VTP a malý tp s tím že byl vikend a nebylo kde ověřit podpis . Prodávající mi slíbil zaslání plné moci s jeho ověřeným podpisem . Nicméně doteď se nic nestalo a jen slibuje nebo nezveda telefon . Byl jsem 2x na magistrátu města Ostravy a vždy mi řekli něco jiného . Dekuji za každou radu .

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Pokud s nim není rec, tak zajed udělat evidencku, pojistku předpokládám mas, vem kupní smlouvu a bez na obor dopravy zahájit převod vozidla na svou osobu. I když to dost dobre nechápu. Je to v jeho zajmu a navíc povinnost.

hodnocení

0x

Jak píše Honza 1 -udělej evidenční kontrolu a s protokolem o ní,TP a ORV +ZK a tvoje doklady a na příslušném úřadu zahájit za svou osobu zápis změny.Úředníci se snaží toto odmítnout, ale nesmíš se nechat odbýt-musí přijmout žádost a zahájit příslušné úkony oslovit prodejce k dokončení úkonu.Nebo var.2.-evidenčku+ doklady jak jsem psal výše a dojet k oriodejcuí a DONUTIT jej ke spolupráci=společně zapsat změny na místě jeho úřadu!

asd1

Nutit prodejce nemůže, leda tak poprosit ho a naznačit další postup (úřad zahájí správní řízení a hrozí mu pokuta až 50k)

Správný postup je prokazatelně vyzvat prodávajícího ke spolupráci k přepisu, a na úřadě podat žádost o přepis ze svojí strany. Úřad jí sice vrátí jako nekompletní, ale pak to půjde za prodávajícím - ty jsi svojí povinnost splnil. Žádost úřad musí přijmout i nekompletní, tj. u iokýnka se nenech odvýt že převezmou jen komplet a ať jí podáš až budeš mít všechno... Evidenčku, doklad o pojištění atd.

Pokud tu žádost nepodáš, tak ta pokuta 50k hrozí i tobě. Lhůta je 10 dnů od změny vlastníka.

KS není potřeba.

jenda2*
hodnocení

0x

Zásadní chyba je dát peníze bez plné moci. Starý majitel se cuká a tak je jen jediná možnost: s kupní smlouvou zajít na Policii ČR s podezřením na podvod na neznámého pachatele a způsobenou škodu xxx Kč. Aby nemohlo dojít k tahanicím pro křívé obvinění a následným tahanicím, proto neznámý pachatel. Jinak vše ostatní sedí na podvod.

A co jaku bude policie řešit? je tam kupní smlouva tak ho pošle do ... Žádný podvod to není jen lenost či neznalost jednoho či druhého (prodejce a kupce) Nic víc to není ani prostě na práci policie!navíc neznámý pachatel? to jako proč když jsou obě strany jednoznačně v KS stanoveny!

xenofob
hodnocení

0x

je to víc jak 10 dnů a po podání žádosti, ke které se nepřipojí původní vlastník bude zahájeno i přestupkové řízení a oba dostanete pokutu, je to oceněno 0 - 50 tis Kč...proto by bylo lepší přepsat to s plnou mocí a v tomto případě nikomu na magistrátu neukazovat kupní smlouvu

jenda2*

Pokud to kupující nebude řešit, tak nebude přepráno nikdy. Proč to prodávající žačala bojkotovat je otázkou. Nicméně je to její problém. Kupující nenese vinu, pokud prokáže korespondencí pokus o nápravu. Což dokáže. Pak nemůže dostat pokutu. To je naprosý nesmysl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]