Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak seřídit ruční brzdu

Od: pajos odpovědí: 3 změna:
Dobrý den,
potřebuju seřídit ruční brzdu na opel tigra r.v.96
Neporadil by mi někdo jak?
Děkuju

Jak seřídit ruční brzdu

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Na fotke je špeciálna matica na skrutke.Jej otáčaním sa bude posúvať miesto kde je uložený koniec boudenu a vychádza už len lanko.Posúvaním sa bude meniť dĺžka medzi boudenom a mechanizmom ručnej brzdy.Za predpokladu,že ručná brzda podľa fotky je na pravej strane,tak to uloženie boudenu sa bude posúvať do ľava.Ručná brzda by sa mala menej dvihnúť,zabrzdi sa.Takto sa doštelujú obe strany,aby to bolo rovnomerné.Nedoťahovať to na doraz,pri ručnéj brzde dole to musí byť odbrzdené.Zabrzdené 2-3 zúbky na račni ručnej brzdy.

doplněno 21.11.17 10:13:

Musíte jednú vec pridržať a druhú točiť,ak je to hrzavé,tak to pôjde ťažšie.

Dovolím si lehce odpověď upravit.

Ta speciální matka je jen jedna a prodlužuje bovden sice jen jednoho koncového lanka, ale jelikož druhé lanko "není", druhé kolo je brzděno lankem, vedoucím až od ruční brzdy, tak se automaticky seřizuje vůle obou čelistí vůči bubnům. U kotoučovek destiček vůči kotoučům.

Ruční brzda by měla začít zabírat cca na třetím zubu, plný účinek by měla mít na 5.-7. zubu.

pajos
hodnocení

Dobrý den,
jak to ale seřídit? Točil jsem tou maticí a kroutilo se mi celé lanko. Musí se to celé rozebrat?
Děkuju

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]