Nejste přihlášen/a.
tento rozměr je tak levný, že rozdíl ceny neznačkových a značkových je minimální... resp. místo 2200,- za 3000,- sada je pořád něco jiného než při jiných rozměrech 7000,- a 12000,-
Podle rozměrů je to malé auto s malým opotřebením - kupoval bych zimní a za 2-4 roky sadu vyměnil za novou zimní... A značku podle aktuálních akcí.
jestli najedete ročně víc než 10tis km a jezdíte hodně, pak 2 sady kol zimní-letní je ok. Jestli najedete pár km, dal bych jen sadu zimních a přezouvání neřešil.
celoroční jsou podle mého názoru k ničemu - zimní máte dobré na zimu, letní na léto, celoroční k prdu po celý rok
Představte si, že jsou auta, která prostě jezdí na tak "úzkých" gumách, jako je třeba 155/xx/ R13 podle TP
Dávat v zimě na auto uzší "gumy" není zdaleka nesmysl - mám v praxi odzkoušeno, že ve vrstvě 10cm mokrého sněhu jsem se bez problémů "na plný rejd" otáčel s pneu 165/80/ R13, ale když jsem auto "obul" na 175/70 R13, tak jsem se v tom samém místě a podmínkách absolutně nechytal - bylo to jako když si vás za ten zadek někdo podrží (tak velký odpor dokázala ta vrstvička sněhu udělat) ) - auto sice velké, ale lehké, přední náhon.
a kdo to má vědět? pokud nejezdíš v zimě po sněhu do kopců, na namrzlych cestach tak klidně obojetné..
Zdravím,
záleží na tom, kdo s tím jezdí (jak zkušený řidič), jak se s tím jezdí, kolik je roční nájezd a oblast, kde se s tím jezdí.
Na malý nájezd (do cca 10.000km/rok), rychlosti do 100km/h a v oblasti, kde v zimě sníh či břečka, pak jednoznačně zimní a to celoročně.
Dokud ještě nebyl povinné "zimní" tak jsem měl na léto univerzály a za zimu jsem na předek (přední náhon) dával zimní "drapáky" (potřeba projíždět vrstvu sněhu i 30cm a vyjíždět dost velké kopce), na zadku zůstávaly univerzály celoročně. Nyní mám obuté na osobním autě trvale zimní (nějaké neznačkové "jugoslávské"- sada 4ks za 4.000,-Kč, protože dnes už atyp 165/80/R13) už od roku 2011 a spokojenost. Ale je fakt, že v autě jsou od podzimu do jara stejně trvale řetězy, písek, lopatka a lano, protože "náhoda je blbec".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.