Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
máme záložní auto Škoda Felicia a protože se blíží zima, zkontroloval jsem zimní kola. Stav nic moc, takže jsem z bazaru pořídil sjeté s hloubkou cca 4,5cm (vyšly levně, mám to na ježdění po městě). Nicméně jsme vzali pouze tři, jedno už mělo hodně špatný vzorek. Jedno celé kolo vyšlo na 250Kč, to mně přijde jako dost dobrá cena.
Takže chci na jednu nápravu (zadní?) dát tyto dvě kola, jedno si nechat jako rezervu. A teď řeším, co na přední nápravu. V dalším bazaru mně nabídli relativně nové pneu se vzorkem cca 6cm za 700kč obě. Jedná se pouze o pneu, disky mám.
Manželka nicméně přišla s verzí, že na přední nápravu dáme dva různé vzorky(to jedno koupené a jedno máme původní) a nebudeme to řešit. Na moje námitky z hlediska možné pokuty a bezpečnosti nebere ohled. Proto prosím rádce z řad odborníků, aby nám (manželce) napsal erudovaný názor, jak je to s bezpečností a možnou pokutou, když budou na přední nápravě dva různé vzorky pneu.
P.S.: pak mám ještě jeden dotaz. Kdybych ty zánovní pneu se vzorkem cca 6cm koupil a dal je na přední nápravu, nevadí, že na zadní budu mít jiné vzorky s cca 4,5cm hloubkou?
Děkuji
Pepa
Kolego máte pravdu že oficíálně se dp. lepší na zadek,ale zatím mi NIKDO nebyl schopen vysvětlit jak tytáhnout autí když Vám ustřelí předek! Když zadek,to umím vybrat,ale když předek tak umím jen max zanadávat a čeka ale jak vybrat to mi nikdo nesdělil ani Ti odborníci co tvrdí :Lepší na zadek! Proto dávám lepší na předek!
Pepane to nemyslíte vážně? jak dlouho máte ŘP vyždyť toto byste měl vědět a ne se na to ptát. Jinak vyhledejte v dopravních předpisech a nechejte manželce přečíst!
A ještě jan tak ,pro formu pojištovny se VŽDY i když jste jen obět snaží snížit pojistné plnění, natožpak když zjistí porušení ať již viníka nehody,tak i poškozeného!Pak záleží jak se kdo umí bránit pojištovně
Dost dobrá cena ani ne... 4,5mm je tak na dojetí v létě nebo na to město bez sněhu.. Za rok to ojedeš a znova dáš 250,- za kolo, další zimu to samé... Nakonec tě to vyjde dráž než koupit nové pneu, nemluvě o ztrátě když někde nedobrzdíš o dva metry.. Různé pneu na jedné nápravě NE, nesplňují předpis = hlavně pokud někde dostaneš hodiny apod. a způsobíš nehodu, tak ti to pojišťovna dá sežrat.. Jedna náprava tyhle a druhá tamty je OK z hlediska předpisu, kvůli přetáčivému smyku ve větších rychlostech je lepší mít horší pneu vzadu. Osobně bych vzal ty dvě s 6mm vzorkem (pokud to není brusle), vzal dvě další podobné a ty s 4,5mm bych obětoval jako daň za blbost. Manželka vymýšlí nebezpečné nesmysly a neřeší možné důsledky, tak je na tobě abys jí usměrnil... jednoduše řekneš že s tímhle nepojedeš a doodržíš to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.