Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bliká kontrolka žhavení

Od: johny* odpovědí: 14 změna:
Ahoj, dnes mi začala blikat kontrolka žhavení a auto ztratilo výkon. Neví někdo co to může být? Na netu jsem koukal že by to mohlo být brzdový čidlo pod pedálem, ale brzdy mi svítí, takže to bude něco jiného.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marous
hodnocení

0x
Pokud se jedná o koncern Volkswagen tak blikající žhavení značí závadu na brzdových světlech. Je to citlivé i na jiné výkony žárovek. Mě to začalo blikat po výměně žárovek za ledkové protože braly malý proud.
johny*
hodnocení

Joo jen to Octavia II 2008. Ale když by to bylo to čidlo, tak mi brzdy nesvítí ne? A bliká to vždy jen chvilku a otáčky při neutrálů mi to nepustilo přes 3000.
jenda2*

Ne závadu na brzdových světlech ale na brzdovém spínači, resp. okruh ABS. Spínač má 2 okruhy. Zadní brzdová světla a ABS včetně tempomatu. Ale nebude to mít souvislost s nouzovým režimem. Jedině diagnostika a dál se uvidí.

hodnocení

0x
Načíst na diagnostiku. Padá to klasicky do nouzáku.Octavia ma tuším kontrolku žhavení použitou pro závady a nemá klasickou s motorem check...

hodnocení

0x

pokud auto ztratilo vykon, tak to nema nic společneho s čidlem.. nejspíš turbo..ale chce to načíst

hodnocení

0x

Chyba v riadení motora,bez diagnostiky je to len hádanie.

hodnocení

0x
U Forda kontrolka zhaveni ukazovala na poruchu vstrikovacu...
punker*
Třeba u 1.8tddi blikala kontrolka žhavení i při vadným plynovým pedálu (vydřený potenciometr)

hodnocení

0x
Zdravím, to stejné nám to začalo dělat(dlouhý interval blikání) včera a dnes na Fiatu Idea. Včera nám na multifunkční displeji napsalo (GLOWPLUG fail - zhavici svicka)
Jinak startuje bezproblémove. Nemáte někdo zkušenost s Fiaty někdo? Může to být opravdu ta zhavicka?
Pokud ridici jednotka hlida funkcnost zhavicek tak ano je to mozne

ještě malinko pozměním, žena mi teď říkala, že včera kontrolka neblikala, ale svítila i po nastartování a po chvilce zhasla

blikat začala až dnes

xenofob
hodnocení

0x

tak to vím úplně přesně,

1.) zkontrolovat nebo hned vymeniť žhaviče

2.) zkontrolovat tesnost tlakových potrubí okolo turba a intercoolera a dírky a netěsnosti opravit

3. vyměnit ventil N75

Co prosím je ten ventil N75?
Už vím, je to EGR ventil

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kontrolka žhavení

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]