Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna oleje - Málo vyteklého oleje

Od: martin12* odpovědí: 3 změna:

Ahoj, včera jsem měnil olej (Ford Galaxy 2007) a z vany vyteklo něco přes 4 litry oleje. Podle manuálu se tam má dávat 5,5 litru (včetně olejového filtru). Je pravda, že auto jsem měl na nájezdech, tak nebylo úplně v rovině, ale i tak mi to přijde zvláštní. Po nalití nového oleje (zase cca něco přes 4 litry) je hladina oleje přesně mezi ryskami MIN/MAX. Čím to může být a má smysl to vůbec řešit? Maximálně se smíchá nový olej s trochou starého a to by snad nemělo vadit. Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

No, hlavně jste nám nenapsal, po kterou rysku bylo oleje, než jste ho vypustil. :) Pokud byl u spodní rysky, tak už tam cca litr chyběl. Taky nepíšete, jestli jste měl motor při vypouštění teplý. Pokud jste vypouštěl ze studeného, tak olej byl tuhý a nevytekl všechen. Ostatně kolik ho tam zbylo se dá odhadnout podle zašpinění oleje (záleží, kolik jste ujel a jestli je to nafta, nebo benzín.). Filtr jste měnil?

hodnocení

0x
Ano v tom případě je to v pořádku, někdy bývá zátka tak špatně umístěna, že všechen olej nevyteče. Ale aby nevyteklo přes 1 litr... Asi to bude tím jak to bylo nahnutý + ve filtru je taky cca 3 deci oleje.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

ono je taky otazka kdy se tam tech 5,5 litru ma vlezt, v nekterych manualech pisou hodnoty treba po kompletni GO motoru a to se tam vleze vic nez pri vymene

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]