Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
chystám se koupit ojetinu a našel jsem jednu v bazaru Kia Shuma rv.2003, asi za 25tis se 130tis na tachometru. Vozidlo zakoupeno jako nové v České republice, po druhém majiteli. Nejdříve jsem si ale zaplatil prověření VIN a přijde mi to nějaký divný.
Období záznamů je pouze v rozmezí 2007-2011 a pokud se podívám do záznamů o poškození, je tam uveden jeden záznam: Výše škody: 3 841 EUR
Statut poškození: Oprava
Evidovaná místa poškození: přední čelo, L přední strana, P přední strana
To je nějaká drahá oprava ne?
Moc autům nerozumí a bazarům nevěřím, tak bych nerad koupil nějakou blbost. Můžete prosím poradit?
Dobrý den. V daném rozpisu vidím velmi závažné poškození přední strany - vlastně bouraný auto od světla až po dveře.. Tj. výměna většiny karosářských částí, natáhnutí kastle na stolici, výměna motoru, ... klidně se může stát, že někdo nechal opravit (z povinného ručení může opravit do 100% obecné ceny, z havarijního do 80%) - jen jde o to, kdo a jak to opravoval.
V případě autorizovaného servisu máte možnost dobré opravy (i výjimky se najdou) - ale je tu taky velký předpoklad problémů jako nemožnost seřídit geometrii, nedostatečná pevnost karoserie v porovnání s původní verzí, opravy motoru s problémem dohledání ND díky výměně kompletu.. Máte možnost obdržet k dané opravě i faktury?
Nešel bych do toho, pokud to není aktuálně plně funkční auto na dojetí (tj. do další stk a pak prodat na ND).
Bouračka zepředu. Celej předek, nejspíš i vystřelený pytle. Bez detailní dokumentace opravy (kde, kdy, co všechno se měnilo atd. = faktura + rozpis materiálu) bych to nebral ani zadarmo. Samozřejmě důkladná prohlídka a kontrola geometrie náprav i kastle, od věci není ani fyzická kontrola bagů jestli tam vůbec jsou (obvykle zamaskovaná kontrolka - připojená jinam). Dobře opravené, v dobrém stavu, bez koroze, bez nutnosti velkého servisu - za 25k proč ne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.