Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převod auta a odhlášení

Od: erikp odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,před 3 měsíci sem prodal auto v nepojízdném stavu a přiložil k němu velký i malý TP že mi kupující zařídí eko a auto si nechá na díly a rozebereho..
Mám 2 svědky jak řekl že přes právníka vše zařídí a pak mi dá doklad o ekolikvidaci.
Ale nic se nestalo..
Jak mám auto odhlásit-zrušit.. můžu odstoupit od smlouvy..
Nebo podniknout nějakě právní úkony jít na PČR..

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

danys*
hodnocení

1x

Od kdy PČR řeší lidskou hloupost a neznalost? *smich* Jediné, co policie udělá, tak vás oznámí správnímu orgánu, jelikož jste nezajistili v zákonné lhůtě přepis vozidla! Zde hrozí sankce až 50 tisíc.

hodnocení

1x

Od smlouvy nemůžete odstoupit, páč není právní důvod.

Vy jste vozidlo řádně prodal a Vaší povinností bylo...Nemůžete dělat nic, páč rozebrané vozidlo nepřehlásíte. Máte alespoň písemnou kupní smlouvu?

doplněno 13.11.17 18:54:

Hurá, tak ihned, tento týden, předejte vozidlo na ekologickou likvidaci, tam dostanete doklad a vyvarujete se velkých sankcí od ledna.

erikp
hodnocení

Ano mám písemnou kupní smlouvu
erikp
hodnocení

Ještě néní rozebrané jen motor je u auta

Máte jedinou možnost- DOKOPAT kupce aby zrušil na základě protokolu o likvidaci autovraku a společně zlikvidovat-dříve trvale vyřadit-na dopr.odboru-evidenci MV.

erikp
hodnocení

Takže mám říct kupci že mu vrátím peníze a nechat ho eko zlikvidovat..
A co kdyby nesouhlasil..
Děkuji za radu

rqwii
hodnocení

0x

Sice jste spolupachatel podvodu, ale bude nejlepší, když to takto celé předate policii. Dosloužilé vozidlo je nebezpečný odpad, nakládat s ním (odebírat díly) mohou jen vybrané subjekty.

erikp
hodnocení

Tak o tom sem neveděl..
A kdybych se domluvil s kupcem ze ho nechame zlikvidovat co nejdřív..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]