Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou kameru do auta?

Od: mtan odpovědí: 25 změna:
Dobrý den.
Vezmu to stručně. Byl bych moc rád, kdybyste mi poradili (ne podle recenzí na internetu, nebo uvedených parametrů, ale dle svých vlastních zkušeností, nebo zkušeností vašich známých), jakou kvalitní kameru si koupit? Případně pokud nevíte, jaký doporučit konkrétní typ, tak alespoň nějakou ověřenou značku.
Velice děkuji všem ochotným rádcům. :)

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

No a ja bych zase treba Truecam nechtel. Hodne penez za stejnou muziku jako jine, rozmerove take neni nejmensi a kazdy nenechavec si ji hned vsimne.

To, ze se to bude pred kazdou jizdou vycvakatvat a zacvakavat je z rise snu. Problem jakehokoliv incidentu totiz je, ze se stane na pouhych par metrech libovolne dlouhe cesty. Nikoliv tedy pouze pri ceste na dovolenou, ale treba i pri pouhem preparkovani.

Jak to tam nemuze byt bezpecne naporad a samozrejme s trvalou samospinanou instalaci, tak je to naprd, uzivatelsky neprivetive a casem i nepouzivane.

cahy

Každému vyhovuje něco jiného. Já jsem s tou truecam spokojený.

sollik*

Pak se tedy ptám těch, kdo kameru používají. Necháváte ji v autě nonstop, nebo sundáváte např. když jdete do obchodu, parkujete chvíli ve městě atd.?

Nechávám nonstop. Jinak by nastala taková ta situace "jedu jen kousek, to nemá cenu ji zapínat" a jak na potvoru dojde k nehodě.

Trvale nainstalovaná, trvale připojená do zásuvky (která je spínána při otočení klíčku do polohy 1)

Mám to stejně jako Mikihans - kameru mám nafurt, Pažout si zásuvky vypíná, takže je to zcela bezobslužné - nastatruju, kamera se sama aktivuje, když vypnu motor, kamera se sama vypne.

V autě ji nechávám, jednak stála 2 litry, jednak je služební *smich*, jednak u zákazníků parkuji zpravidla na dohled, doma sice na ulici, ale zase pod kamerama z domu. Navíc má auto tónovaný skla, takže kamera, která je v zákrytu se zrcátkem, není skoro vidět, kabely jsem natahal za tapecírunky, takže ani ty nejsou vidět.

Prostě samá poziziva a životní jistoty... *smich*

Kamery mam jak v autech tak na motorkach. Predni i zadni. Vse napevno, samospinane, bezobsluzne.

Pri beznem pohledu prakticky neviditelne. Neni duvod je kdykoliv sundavat.

mtan
hodnocení

Děkuji všem uctivě za odpovědi a toto téma (za sebe) uzavírám. :) Nakonec vyhrála Truecam 6 (ta se zadní kamerou).

tomas11*
hodnocení

0x

Osobně pošilhávám po této

aliexpress.com/...

tady za ní chtějí 2600kč*ee**smich*

doplněno 11.11.17 23:45:

na Alíku 21 euro;)

doplněno 11.11.17 23:48:

a je fajn že je u toho i zadní kamerka

Mám Mio, mohu jen doporučit !

euronics.cz/...

tomas11*

NO včera byla se slevou za necelých 21euro a dnes už 26 a něco. Ale pořád je to jen 670kč (+nevím clo)

ale v česku 2600kč

Clo se platí nad 25 euro asi? nevím?

hodnocení

0x
Pořídil jsem si Xiaomi YI kameru do auta a zatím spokojenost. Koupit se dá cca od 1500 Kč u nás.
doplněno 11.11.17 23:41: isix.cz/...

hodnocení

0x
výhodou kamery ve zpětném zrcátku je snad její malá nápadnost... Další výhodou toho zrcátka by byla možnost připojení a promítání couvací kamery. Ne všechna to ale umí.

_ já užívám skoro 4 roky kameru Mio Mivue asi 338 nebo 538...
_maličká, s jednoduchým krátkým držákem, lehce nasouvacím a otočným.
_ skleněný objektiv, 130 stupňů zorný úhel, full HD, G senzor uloží případný problém, pohybový senzor hlídá při parkování, je i možnost jednotlivých foto při nahrávání, má přímo zabudované GPS.
_má sice jen 2" displej, ale stejně na něj při jízdě na nekoukám. V počítači jsou vidět pěkné detaily i při nočním záběru.
_její "velikost" ji umožnila umístit před zpětné zrcátko k čelnímu sklu. Nebrání tedy výhledu a pomocník a ochránce nemůže mít námitky.
_nahrávám automaticky všechny jízdy, některé ukládám do PC jako památku z výletu. Jinak je kamerka jen jako svědek v případě potřeby. Zatím nebyla potřeba...
.
Je starší než ta na odkazu od @promon, ale v něčem lepší...
Je mnoho také jiných výrobců a typů, také mnoho požadavků uživatelů.
mtan
hodnocení

Teda, tak rychlé reakce jsem ani nečekal. Kolega mi doporučil Truecam A7s ( m.alza.cz/... ). Má jí prý několik let a je s ní maximálně spokojený. Jinak celkově, co koukám po netu, jsou doporučovány Mio a Truecam, asi hlavní tahouni. Špička je asi DOD, ale jsou uměrně tomu drahé.
Prosím o další názory a děkuji za zodpovězení dotazu.. :)
tomas11*

Asi je dobré kameru používat

doplněno 12.11.17 11:27:

hm , nejde vložit krátké video , škoda

doplněno 12.11.17 11:58:

tak tady

liveleak.com/...

Taky je docela dobré si před koupí kamery přesvědčit, co z daného zařízení leze. Pokud na tom videu nerozeznáte RZ, tak je to vcelku zařízení na kočku, Stejně tak se láme chleba za soumraku a za tmy. Dobrou referencí je youtube, kde lze porovnat právě tyto věci

scv®

Rada jako taková dobrá, ale v praxi je to horší... na YouTube se objevilo už spousta videí, kde autor záměrně poškozoval některé značky kamer tak, aby ta "jeho" vyšla vždy lépe. Špinavý objektiv, nižší rozlišení než další srovnávaná kamera, jiné světelné podmínky apod. Je lepší tedy hledat videa přímo od uživatelů a žádné "recenze", "srovnání X vs. Y" nebo videa od výrobců / prodejců. A je potřeba jich shlédnout více. Další věcí je to, že YouTube nahraná videa komprimuje, nehledě na to, že s nimi mohl podobně manipulovat i uploader. Takže porovnávat kvalitu kamer hlavně podle videí na YT není zrovna spolehlivý způsob..

Nemohu popřít, že můžete mít pravdu. Mnozí youtubeři ve mě skutečně budí dojem čerstvě uprchnuvších z takového zahradního areálu v Bohnicích . Ale naopak musím potvrdit, že kvalita videa z Mio MiVue je přesně tak kvalitní, jako je na těch mnou nalinkovaných videích.

remisak*
hodnocení

0x

Já používám tuto. kamery-do-auta.hledejceny/... a úplně dostačující.

hodnocení

0x
Ja mam TrueCam A5s asi rok a pul a jsem spokojeny. Jedine co me trochu stve, tak jeji baterka. Kdyz vypnu kabel ze zapalovani, tak se do minuty vypne. Takze musi byt v zapalovani porad. A7s ma myslim navic i zadni kameru? Jinak vesmes stejne parametry. Ale za me pokojenost.
scv®

Takhle ale odchází akumulátory u většiny kamer. V rodině nám jich prošlo autama hodně a žádná po cca 2 letech používání nefungovala bez napájení déle než pár vteřin. Některá se vypnula okamžitě.

Zadní kameru má TrueCam A6, který má ale stejné nebo velmi podobné vnitřnosti, jako podstatně starší model A4 (snad si ty typy nepletu, už je to nějakou dobu, co jsem to zkoumal). A5s je sice bez zadní kamery, ale měla by být lepší než A6. A A7s má asi z těchto čtyř nejlepší obrazovou kvalitu. Porovnání na heuréce zde.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

mam mio mivue 388 a spokojenost

mtan
hodnocení

Děkuji všem za rady a za tipy. Takovou účast jsem ani nečekal, je víkend, typoval bych maximálně dvě odpovědi. Nyní jsou pro mě hlavními favority Mio a Truecam, podle kladných recenzí na netu a hlavně podle odpovědí tady, které mě v rozhodování mezi těmito a dalšími značkami utvrzují. Konkrétní modely ještě řeším...
cahy

Osobně bych taky doporučil Truecam. Model bych vybíral podle toho kolik za ní chcete dát peněz. Jestli peníze nejsou problém, tak bych určitě bral model a7s.

mot
truecam jsou velky kravy, pokud ji chcete nechavat v aute treba pres noc. mala je napriklad
isix.cz/...
cahy

Ta truecam je sice trochu rozměrově větší, ale jde celkem jednoduše vycvaknout z držáku. To mi připadá ještě lepší než jí mít jenom nenápadně přilepenou. Ale samozřejmě záleží jak chce tazatel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]