Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čekání v křižovatce nad semaforem přestupek?

Od: kolin odpovědí: 11 změna:
Dobrý den,
jel jsem na zelenou a nemohl jsem se zařadit protože v křižovatce byla auta. Tak jsem stal asi 5 m nad semaforem ani jsem se nepokoušel vjíždět nešlo to. Tak jsem počkal na další interval zelené a následně jsem se mohl zařadit. Jaký je to přestupek, když jsem nikoho neomezil, neohrozil, zůstal jsem čekat nad semaforem.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokud čekáte nad semaforem pak porušujet letovou zónu!

Ale pokud před semaforem ,pak se nic neděje nebot jste nic neporušil-maximálně to že jste asi nestál před příčným pruhem což je asi nepostižitelné.

Pokud ale za semaforem pak jak jste tedy viděl,že máte opět zelenou abyste mohl jet? Asi byste se měl vrátit do AŠ nebo soukromě nastudovat paragrafy dopravního zákona,ohledně jizdy křižovatkami!

rqwii
hodnocení

1x

Kdo se ptá na toto by měl vrátit řidičák. Tedy jestli ho má.

dalibor

Možná řidičský průkaz nemáte vůbec anebo pouze doma na počítači moc hrajete počítačové hry. Tato situace se mi stala bohužel taky poměrně nedávno a proto nevidím na tazatelově otázce nic zvláštního. Situace v mém případě vznikla na křižovatce, kde je semafor od samotné křižovatky vzdálen 30-35 metrů (křižovatku kříží koleje tramvaje, proto tak velký odstup). Při zeleném světle jsem se rozjel za vozidlem jedoucím před sebou, kdy se vozidlo rozjíždělo a jelo vcelku pomalu. Když toto vozidlo jedoucí předemnou míjelo křižovatku, auta v příčném směru se začala rozjíždět a já musel zastavit podobným způsobem tak, jak popisuje tazatel výše. Semafor byl v tu chvíli 34 metrů za mnou (a za mnou stálo ještě jedno další auto, takže couvat nešlo). Jediné řešení bylo počkat na další zelenou z mého směru, což bylo tehdy, když se auta stojící na správném místě mého semaforu začala rozjíždět. Během čekání na další zelenou těsně před křižovatkou dokonce projelo policejní vozidlo, které nijak nereagovalo, ačkoliv mě jistě viděli. Proto věřím, že se to stát může každému a pokud člověk nezmatkuje, odbočovací manévr bez problémů dokončí. Hloupé řeči typu "Proč vjíždíte do křižovatky, když je tam plno" opravdu není na místě. Je to ovšem situace, která se pravděpodobně stává jen velmi, velmi zřídka. Nemějte horké hlavy, když už chcete poučovat druhé

Čekání v křižovatce nad semaforem přestupek?

hodnocení

1x

Dobrý den, jasně, pochopitelné, (mimochodem žádný semafor na silnici neexistuje, ani na železnici). Tam je potřeba dbát nějakých těch ustanovení zákona 361/2000 Sb. ve znění pozdějších předpisů. Nemám nervy na to, to přesně hledat, co máte znát, pakliže máte řidičák, ale tam je kdesi psáno, že řidič, který evidentně vidí, že křižovatkou nemůže projet, do ní nemá co vjíždět (to snad dá rozum), má před ní zastavit a najet do ní, až se projet křižovatkou dá (to snad dá i selský rozum, ne?). A proč jste tedy do té křižovatky vjel? Ano, nevím, zda jste spáchal přestupek, (nejspíš jste nedodržel to obecné ustanovení, tedy asi jo), tak, jako Vy, se chová většina řidičů (proto to na našich silnicích tak vypadá také)

hodnocení

0x

Není to přestupek, je to nařízení dle vyhlášky - správný postup. Čekáte před křižovatkou, protože nesmíte v křižovatce stát a ji ucpat - můžete vjet do křižovatky pouze s jistotou, že ji projedete v daném limitu.

doplněno 10.11.17 17:41:

před křižovatkou - předpokládám.. nebo za semoforem, tj. v křižovatce? To by pak byl přestupek!

hodnocení

0x
Prosím, co znamená nad semaforem? Nějak si to nedokážu představit.
kolin
hodnocení

Za semaforem 5 metru

Takze jsi vedel ze krizovatkou neprojedes, a presto si do ni vjel a stal 5 metru za semaforem?
To neni spravne reseni (i kdyz to jinak nejde protoze by tam clovek cekal celej den).

kepler*

Nejspíš má už to létající auto :-D

majsterjoe*
hodnocení

0x
Pokud jsi vystoupil a nejak ses dostal nad semafor, takale nevim jak by se to melo posuzovat. Pokud chapu spravne ze jsi vjel do křižovatky a dal uz ses nedostal,je to poruseni pravidel silnicniho provozu.

hodnocení

0x

Včera jsem jako 1.auto v řadě vyjížděl na zelenou a zleva jsem pouštěl ještě 5 aut. Buď špatně seřízený semafor nebo spíše druhá varianta,všiml jsem si že velmi málo řidičů reaguje na oranžovou a uznávají až červenou

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]