Dobrý den. Před několika dny se mi stala dopravní nehoda. Jel jsem po dvouproudove silnici rovne a náhle do mne zezadu naboural pan. Omlouval se, že prý měl mikrospanek a byl přetíženy. Na místo se zavolala policie a protože měl v autě dítě, tak raději i záchranka k vyšetření. Auto mám totální, vzhledem k ceně auta. Policie něco řešila v autě. Poté mi dala podepsat papír, kde byla zkreslena situace a druhý papír, kde bylo napsáno, že pan porušil přestupek a bude mu udělena pokuta 1000kc. Mám prý kontaktovat pojišťovnu pana. To je prý od policie vše. Mohu tedy chápat, že tímto je nehoda že strany policie uzavřena? Stalo se někomu něco podobného? Čekám teď, až se ozve likvidátor z pojišťovny. Za jak dlouho cca vyplácí pojišťovna plnění? Jsem nyní bez auta. Děkuji.
Máte mít v ruce Potvrzení o účasti na dopravní nehodě vystavené policií. Máte? Kontaktoval jste pojišťovnu viníka? Bez toho můžete čekat na likvidátora klidně věčně. Důrazně doporučuji kontaktovat pojišťovnu viníka, zjistit zda oznámil škodní událost, v případě, že nikoliv, udělat to sám. A hlavně - zeptat se, zda máte jako poškozený nárok na náhradní vozidlo (máte) a pokud ho potřebujete, oznámit, že si ho budete brát. Uvidíte, jak rychle budete mít na stole vyjádření likvidátora. V případě, že jde o totální škodu, končí totiž Váš nárok na náhradní vozidlo okamžikem oznámení pojišťovny, že jde o totální škodu. Takže jsou velmi rychlí...
Ze strany policie je případ ukončen. Teď se Vy osobně musíte postarat o opravu vozidla, páč nikdo to za Vás neudělá. Musítr nahlásit škodu pojištovně, u které je viník pojištěn. Pak čekat, až to nahlásí i viník. Mezitím urgovat pojištovnu, kdy přijde likvidátor, kam nejlépe dát vozidlo do opravy atd. Plnění se vyplácí po skončení šetření pojištovny do 30 dnů. Pokud jste bez auta, můžete si sehnat jiné, ne každá pojištovna a ne v každém případě hradí půjčení vozu. proto musíte stále jednat s pojištovnou, nejlépe po internetu.
doplněno 10.11.17 09:43:
Pokud máte nějakého známého, který tomu rozumí, oslovte ho, aby poradil, jak nesouhlsit s cenou, kterou určí pojištovna. Zkrátka každá pojištovna dá jen to nejnutnější a pokud možno ještě méně.
Vse tady bylo receno. Nejvetsi sranda je ta , ze likvidator ohodnoti auto a skody. Totalka = tim dnem konci narok na nahradni auto a na penize od pojistovny budete cekat... Takze je clovek bez penez a bez auta.
asd1
Pojišťovna vozidlo ohodnotí jako "bezcenný šrot", může se hodit mít svůj znalecký posudek jakou mělo vozidlo hodnotu, ten pojišťovna jen tak shodit ze stolu nemůže.
Takže: Urgovat, urgovat, urgovat. Ač jsem se vyhnul ZVS, vím, že platí: Voják se stará, voják má. Vyžádejte si telefon přímo na likvidátora a vyvíjejte jemný stálý tlak v mezích slušného chování (nenaštvat a popohnat)
zkus brnknout sem za mě i nahlásili vše pojištovně o nic sem se nestaral a dostal po dobu opravy k dispozici jiný auto jen potřebuješ od policie protokol že nejsi viník nehody nehoda.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.