Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. XL je ochrana disku - má to na kraji širší gumu, takže při parkování u patníků by se mělo otřít o pneu a ne odrat disk.
vaše rozměry jsou ok, index rychlosti se dá uhádat - zvláště v zimě nepojedete fábií ani 190 natož 210 km/h
" XL- zesílená bočnice (zesílený index nosnosti)" - to sice ano, ale tento popis je často dementován pneuservisy nebo autokluby...
Jediný rozdíl v XL a "nonXL"pro mne jako uživatele vidím v mnou uvedeném důvodu. Nevím, proč bych kupoval z důvodů jiných.. Máte vy potřebu kupovat pneu právě pro zesílení boku z důvodu lepšího pocitu?
abych tedy upřesnil - k tématu oponeo.cz/...
s tím rychlostním indexem jim to v článku nějak nevyšlo...
Stojím si za svým - XL jsem kupoval jen kvůli ALU diskům, protože jsem tak mohl lépe parkovat u obrubníků. Rozdíl jsem při jízdě s a bez XL nezpozoroval.
XL je zkratka extra load, což znamená, že pneumatika má vyšší nosnost než standartní. Žádná ochrana disku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.