Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pneumatiky Continental, co znamená XL?

Od: fabia3 odpovědí: 6 změna:
Dobrý večer, mám škodu fabii 3, chci koupit zimní pneu a mám v techničáku 185/60 R15 88H.Tak jsem si hledal pneumatiky a našel jsem Continental 185/60R15 88T XL WinterContact TS 860, co to znamená XL? mohu tuto pneumatiky XL použít na Škodu Fabiíí? Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. XL je ochrana disku - má to na kraji širší gumu, takže při parkování u patníků by se mělo otřít o pneu a ne odrat disk.

vaše rozměry jsou ok, index rychlosti se dá uhádat - zvláště v zimě nepojedete fábií ani 190 natož 210 km/h

doplněno 08.11.17 21:25:

" XL- zesílená bočnice (zesílený index nosnosti)" - to sice ano, ale tento popis je často dementován pneuservisy nebo autokluby...

Jediný rozdíl v XL a "nonXL"pro mne jako uživatele vidím v mnou uvedeném důvodu. Nevím, proč bych kupoval z důvodů jiných.. Máte vy potřebu kupovat pneu právě pro zesílení boku z důvodu lepšího pocitu?

doplněno 08.11.17 21:29:

abych tedy upřesnil - k tématu oponeo.cz/...

s tím rychlostním indexem jim to v článku nějak nevyšlo...

Stojím si za svým - XL jsem kupoval jen kvůli ALU diskům, protože jsem tak mohl lépe parkovat u obrubníků. Rozdíl jsem při jízdě s a bez XL nezpozoroval.

S tou rychlostí vás můžou na STK donutit k vylepení samolepky, že nesmíte překročit zmíněnou rychlost. Pokud budete mít STK na letních pneu, tak bez problémů.
babu

XL je zkratka extra load, což znamená, že pneumatika má vyšší nosnost než standartní. Žádná ochrana disku.

XL skutečně znamená Extra load, ale zároveň to znamená i zesílenou bočnici (kvůli nosnosti) a ta zesílená bočnice je často doplněna i tím ochranným pásem proti poškození disku při hodně šikmém najetí k obrubníků.

hodnocení

0x
XL znamená extra load=pneumatika snese zvýšenou nosnost
MFS/FR - to je označení pneumatiky která chrání disk

hodnocení

0x

XL označenie na pneumatike znamená,že je zosílena a znesie vyššiu hmotnosť.Používajú ju Sharany,Galaxiky,Alhambry.Raz som vletel do poriadnej diery v plnej rýchlosti a z plecháča už nebolo nič,no gume sa nestalo nič.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]