Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto bez psané kupní smlouvy

Od: terka* odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, před pár dny jsem koupila auto. Majitel vozidla rekl, že smlouva ani není zapotřebí. Hned první den se na vozidle našli skryté vady. Majitel chtěl poslat papír od autorizovaného servisu jaké chyby jsou na autě. Vozidlo jsem tedy dala do servisu,kde zjistili závady. Majitel nejprve řekl abych auto dovezla zpět k němu a že mi vrátí peníze. Najednou je to jinak už nereaguje ani na telefonáty. Poradíte mi prosím co mám teď dělat? Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
jak ste auto přepsali když neni kupní smlouva?
jinak co na to říct : dala ste na prodávajícího
nevzala ste si ke koupi nikoho kdo se vyzná
dala ste peníze bez smlouvy a potvrzení o zaplacení
koupila ste šrot
tomu říkám dokonalá prohra aneb jak vyhodit peníze
asi si auto opravíte za své peníze a budete jezdit
nebo auto pošlete do šrotu a peníze co ste za něj zaplatila odepíšete
je akorát otázkou co vás vyjde levněji

qrwe
hodnocení

0x

Smlouva může být ústně, v tom problém neni, na to máme zákony. Ale co v takových případech, jako uvadíte, dělat? Snad asi jen plakat.

hodnocení

0x

1) kupní smlouva může být i ústní, není třeba při přepisu vozidla.

2) Závady na vozidle musíte reklamovat u prodejce.

3) nevím, jaké skryté závady jste reklamovala

4) ne každá závada na autě je skrytá.

5) Třeba prodejce vyhodnotil, že si skryté závady vymýšlíte a to co chcete není skrytá závada.

6) jen soud donutí prodejce, aby závady odstranil. (Někdy ani to ne)

Rada zdí, musíte dojet za kupce, silnými argumenty ho donutit, aby splnil co slíbil.

mngfizt
hodnocení

0x

A jak prokážete, že je auto vůbec vaše? Jak ho na sebe přepíšete? Je to celé vtip, nebo není?

mng..

Vozidlo přepíše buď s kupcem, nebo na základě plné moci. Písemná kupní smlouva být nemusí, zrovna tak, jako když kupujete oblek, pečivo, či lehátko. Kdopak by se jí ptal, čí je vozidlo? Stačí říci, ano je moje, páč já ho koupila od pana...

Opradu stačí ústní smlouva, dle českého právního řádu.

torrrent*

Přesně tak. Kupoval jsem dvě auta a nikdo po mě zádnou smlouvu nechtel. Když jsem se úřednice ptal jestli chce kupní smlouvu, tak mi řekla něco v tom smyslu at si s ní klidně vytřu zadnici, žej í nepotřebuje

lopata*

za posledních 15 let jsem kupoval/prodával tak deset aut a kupní smlouvu jsem měl všehovšudy 2x,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]