Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chyba úředníka, Můžu to využít?

Od: totak® odpovědí: 17 změna:

Zdravím rádce.

Koupil jsem přes autosalon ojetinu, kterou vzali od někoho na protiůčet za novou káru. Auto je z r. 2006.

Přepis vyřídíl autosalón a papíry mi poslal poštou. K mé nelibosti velký TP vydali jako duplikát, s poznámkou že jde o náhradu za popsaný, takže kdybych auto prodával, budu těžko dokazovat, že jsem teprve druhý majitel, ale na druhou stranu zase do záznamů o datu příští stk vyplnili datum 02.11.2021 jako pro nové auto.

Otázka je, co vidí policajti v počítači když vás zastaví. Mají v náhledu kopii velkého techničáku, nebo mají jinou databázi?

Sehnat známku 2021 na SPZ bych asi dokázal, ale přece jen mi nikdo neuvěří že jde o nové auto které by mělo na čtyřletý interval nárok.

Co vy na to? Když se jinak policie tváří, že co je psáno, to je dáno a přes to nejede vlak, tak jak by to fungovalo v mém případě?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lopata*
hodnocení

2x

Spíš ne využití takové blbosti k tomu abych ušetřil za jednu technickou by mě zajímalo proč mám duplikát TP kdyyž jse m teprve druhý majitel .. :)

hodnocení

0x
ja myslim že jak te na silnici zlustrujou tak zjistí že máš stk jen na dva roky a si v háji
na stk sou kontroli aut zaneseny v počítači a datábaze je propojena takže bys policejní lustrací neprošel pokud by ses chtěl ohánět zápisem ve velkým Tp nechaj tě abys doložil protokol s Stk a ten mít nebudeš a zas si v háji
stalo se kamarádovy lapli ho a nenašli v pc řekli že když přinese protokol s stk vše je o.k.
a on ho tenkrát bohužel nenašel dostal pokutu a musel absolvovat novou stk

hodnocení

0x
To nějak nedává smysl. Nějak nechápu proc by jen tak vydavali novy tp... Viděl jsi ten původní?

repkin*
hodnocení

0x

PČR vidí při lustraci to, co je zadané v CRV (centrálním registru vozidel). Už se stalo i to, že tam nově udělaná STK nebyla zapsána.

xenofob
hodnocení

0x

Sata o technických prohlídkách se do CRV se načítají z elektronického systému (CIS) STK...tam se lehce zjistí, kdy bylo vozidlo přistaveno na STK a také že TP končí za 2 roky...

hodnocení

0x

Já bych to neriskoval-narazíš-li na normálního,udělá bububu,ale pkd na debila tak...Prostě to asi za budoucí případné problémy nestojí!

danys*
Trochu inteligentnější člověk by řešil spis to, co v případě nehody, to je pak krásný sporenicko :) Ale český Pepík se boji jen toho,aby nedostal par šupů pokutu

hodnocení

0x

Dobrý den.

Souhlasím s kolegy - STK a TP jsou v podstatě dvě databáze. TP a chyba úředníka vás možná může omluvit u soudního řízení pro nevědomost - chcete ale podstoupit riziko, že budete v budoucnu vše platit ze svého v případě nehody? O PČR a pokutách nebo odstavení vozu se nebavím, to jsou prkotiny... ale zavinit nehodu s autobusem nebo kamionem.. milionové škody, škody na zdraví,... vše by šlo za vámi, pokud byste prohrál spor.

Jo pokud zavini nehodu vlivem spatneho technického stavu vozidla, tak by to byl velký problem.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

kazdy policajt vi ze u starsiho auta nemuze byt technicka na 4 roky a v databazi si jedna dve zjisti kdy bylo auto na technicke a do kdy plati

to ze si druhy majitel a je technicak plny je mozne , treba zmenu adresy nekteri urednici pisou dole do radku, nekteri to pisou do tech policek kde se pisou majitele , tak stejne zmena spz, zruseni ICO atd.

hodnocení

S tím plným TP je to tak, že napřed to měl chlap líznutý,pak to přepsali na něj a nakonec když to vzal autosalon na protiúčet převedl to na sebe. Jinak, co se týče toho chybného zápisu, fascinuje mě jak si zákon vždycky vybere to, co je pro člověka nevýhodnější. Stává se že při dovozu z ciziny úředník vypíše jen jeden rozměr povolených pneumatik a člověk pak jiný rozměr , než to co má v TP použít nesmí i kdyby to na krásně všichni majitelé v Čechách měli zapsané jinak. Tam centrální databáze neexistuje. Když se ale úředník splete ve váš prospěch tak máte smůlu.
Já bych měl podezření, že TP je jen opis z nějakého jiného důvodu. Buď, že bylo kradené a zlegalizované přes známého úředníka, nebo že má TP u sebe někdo, komu dotyčný ještě auto nesplatil.
hodnocení

Já jsem originál měl v ruce takže strach mít nemusím. Navíc z něj mám kopii kterou autosalon poslal na mou žádost na epojisteni.cz kde mi udělali na počkání pojistku abych nemusel vzít tu co jinak vyřizuje při prodeji auta prodejce a mohl odjet se svou pojistkou.

Ahoj, s tím duplikátem TP bych si hlavu nedělal, ono to máš v podstatě jedno. Pokud ale v něm máš úředně uvedeno tam dole "technické prohlídky" – platí do toho 2/11/2021, tak to neřeš, proč také, však Ty sis to tam sám nenapsal (máš to tam přece napsané a opatřené razítkem úřadu a podpisem úředníka). Stejně půjdeš auto přihlásit na úřad, tam uvidíš, zda to úředníka trkne či ne. Dnes už se vlastně značky nevyměňují pokaždé, a tak je tam ani nosit nemusíš a ani nové nedostaneš (nechceš-li). Jen to přepíší na Tebe a ostatní je vlastně ani zajímat nebude, jen povinné ručení – a to máš. V klidu, však nálepka na značce nic neřeší, lehko se dá poškodit, odškrábat, možná i pozměnit, zasrat, nevím, ale podle mě je to jen informativní údaj pro rychlou kontrolu na cestě, stejně neobsahuje den, do kdy TK platí... Dá se zajít na STK pro vylepení náhradní – to stojí snad 50Kč nebo co, nebo přes známé, jak uvádíš... Důležitý je záznam v tomvelkém TP podle mě. Jasně, kdyby někdo začenichal, mohl by to pak chtít řešit, rozhodně Tě (podle mě) ale nemohou z ničeho vinit, poněvadž jsi žádnou chybu nespáchal, tam chybu spáchal úředník, Ty sis to do toho techničku přece sám nenapsal. Mám zkušenost podobnou, koupil jsem přívěs nový, kategorie O1, ale brzděný, šel jsem jej přihlásit, úřednice si toho nevšimla, dala to na šest let, nalepila tam nálepku odpovídající tomu, neřešil jsem, mlčky jsem to přijal. Na TK mi řekl, že to bylo špatně, že to je od novoty za čtyři, pak co dva roky. Odvětil jsem, že "já to pochopitelně vím, ale do TP to napsal úředník, nikoliv já". Podle mě platí to, co je uvedeno ve v TP – tam je uvedeno datum přesně – pokud by někdo začenichal, dobře, ale bude obviňovat úředníka? V případě konfliktu aby se řidič třeba i soudil? Se státem? I to se dá vyhrát totiž. Na druhou stranu máš být znalý zákona 361/2000 Sb. ve znění pozdějších předpisů – jako řidič. Je to situace zajímavá, já bych to nechal být (samozřejmě auto udržoval v pořádku, poněvadž na technickou prohlídku můžeš být donucen kdykoliv při silniční kontrole), pokud to tak necháš, na Tvé straně chybu nevidím.

hodnocení

0x

Tak už si můžeme založit rubriku bludy úřední obludy. Právě jsem si přivezl auto z technické. Doba platnosti prohlídky tři roky - od 21.11.2016 do 21.11.2019 *zed*. Takže než pojedu nechat auto přepsat, čeká mě ještě jeden výlet na STK, protože co jedna obluda zplodí, druhá by nemusela strávit. V protokolu jsou data správně.

dobrý nápad,žel jsem doklad vyhodil,před roky mi na seata ibizu před vypršení došla ZK a s platností ,pokud si pamatuji dobře, do roku 9 999 !

doplněno 23.11.17 17:46:

Ne technická ale Zelená karta-pojištění zodpovědnosti s platností do 31.12. 2999 !

hodnocení

Tak to muselo být auto ze žuly aby vydrželo do příští technické .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]