Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chtěl bych se zeptat,jestli někdo nemá zkušenost s tímto: autoprofishop.cz/... .Jde mi o to,jestli tento přípravek dokáže vyčistit katalyzátor,popř.obnovit (zlepšit) jeho funkci,aby se zlepšily emise.Myslím tím odstranění vrstvy nečistot z aktivního povrchu platiny,aby se obnovila činnost katalyzátoru.Samozřejmě,pokud je vnitřek katalyzátoru rozpadlý,nepomůže nic,ani "svěcená voda".Děkuji za vaše zkušenosti.
No,jde o to,jestli třeba působením nějaké chemikálie nemůže dojít k tomu,že se vrstvička platiny "omyje" ,očistí a může znovu fungovat.Když je znečištěná,nemůže podporovat chemickou reakci-oxidaci CO na CO2,takže katalyzátor nemůže plnit svou funkci.
Jedná se mi jenom o katalyzátor,filtr DPF naštěstí na svém benzínovém autě nemám.Otázka-nevšiml jsem si,žeby čistič byl na bázi vody nebo něčeho podobného.
Pokud je mechanicky vcelku a dokážete jej odmontovat, pak se dá do určité míry vyčistit koncentrovaným hydroxidem sodným. Do koncentrovaného horkého roztoku celý katalyzátor ponoříte cca na 1 hod. a pak vodou vypláchnete. Poblém bude s povolováním matek, které potom nahraďte nerezovými. Stoupání závitu bývá 1,25mm. Tedy M12x1,25. U benzínového motoru lze docela snadno obal rozříznout a nahradit univerzálním pro dané Euro ( Euro 3, Euro 4 ). Cena nízká, trochu práce, výsledek 100 % .
Ještě někdo má osobní zkušenost s touto čistící pěnou?Myslím tím,že mu pomohl,uškodil nebo jenom vytáhl peníze z peněženky.
S jakou pěnou?
Přece s touto: autoprofishop.cz/... ,z mojí původní otázky.Nebo ta pěna obsahuje hydroxid?
Zkoušel jsem hydroxid, tak jak to je na youtube a určitý bordel vyplaval. Nový katík to tedy už nebude ale něco málo ano. Ale to je jen taková krátkodobá náhrada. Jak jsemuž napsal, použití nového univerzálníko katíku podle eura auta to vyřeší 100 % a do 2000 se spolehlivě vleze.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.