Nejste přihlášen/a.
Hodlám si pořídit auto z Německa, již jsem tu měl jednu otázku na VW PASSAT, toho jsem si také vybral. Co vše je potřeba zařídit na to, abych si pro to auto mohl dojet a hned s ním i odjet? Jak se mám s prodávajícím domluvit, když neumím německy.
tohle je to auto, stojí za tu cenu? Díky
za tu cenu si pořiďte naftový s výkonem 81kW, počátejte s následným velkým servisem: rozvody, výměna náplní, případně odstranění vůlí v přední nápravě, to může být dalších minimáně 1.000,-eur...benziňák 1.6 nemá dostatečnou dynamiku, passat je těžký spotřeba více než 8 litrů, podle stylu jízdy...
Odjet po ose lze s autem, které má platnou technickou prohlídku (HU), ve starším typu registračního dokladu (malý německý TP je razítko s vyznačením platnosti, pro technickou prohlídku je v němčině zkratka "HU", podle toho to poznáte...Jinak si nechte předložit protokol z Dekry...jeďte tam s někým, kdo umí německy...auto musíte na úřadu (Landratsamt) odhlásit, pak si v pobočce některé pojišťovny které zpravidla sídlí buď přímo nebo poblíž úřadu zaplatit krádkodobou pojistku,která je podmínkou výdeje exporrtních značek, s potvrzením o zaplacení pojistky jdete na úřad, tam dostanete formulář s písmeny a číslem registrační značky pro export, vrátíte se zpět do pojišťovny kde Vám budou značky na počkání vylisovány, pak auto fyzicky zkontroluje německý úředník, odebere německé značky, dostanete malý šedivý technický průkaz který je v kombinaci s krátkodobou pojistkou a exportními značkami platným exportním registračním dokladem, pro jízdu po ose německem až domů...nebo kidně celou evropou po dobu platnosti pojistky...K tomu dostanete normální velký a malý registrační SRN doklad evropského provedení, který předložíte doma na STK při přistavení auta v souvislosti se žádostí o vystavení příslušných protokolů, a následně Vám bude odebrán na příslušném ČR úřadu v souvislosti s registrací auta v ČR.
Passatů je v SRN dost, s tuningovými čirými světly a většími litými koly vypadá dobře, jezdí pěkně, je to auto určené ve své době dle mého názoru například pro střední management nebo obchodní zástupce, pohodlné, ve své době technicky vyspělé...není to dle mého názoru nejvhodnější rodinný vůz, ani spolehlivost u starších kusů nemusí být nijak závratná...dle mého názoru byli lepší trojkové a čtyřkové modely, hlavně s motory CL, to byli dělníci, sloužící léta a spolehlivě..
S tímto motorem nedoporučuju. Dinamika je hrozná. Typického problému s přední nápravou bych se u 1.6 nebál. Lehký motor nedává nápravě tolik zabrat. I kdyby byla špatná, při troše hledání, se dají komponenty na repasi sehnat velmi levně. Když jsem se podíval na fotku motoru, bylo mi celkem jasné, že se prodejce snažil vyfotit motor tak, aby nebylo vidět výfukové potrubí. To je velká slabina tohoto motoru. Bývá popraskané a často několikrát svařované. Rozhodně souhlasím s tím, jak tu někdo psal, že si máte vybrat aut poblíž více.
V nabídce máme více než 200 kvalitních a prověřených vozů. Výkup aut, komisní prodej, protiúčet, odtahová služba... Informace na www.autocechak.cz
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.