Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motor 1,2 55kw Renault

Od: torrrent* odpovědí: 7 změna:

Má někdo zkušenosti s tímto motorem? životnost, popřípadě co je na něm poruchové atd. Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mám ho v Dacii Logan, najeto 270 tisíc km vesměs na LPG, bez přímazu ventilů a dá se říci bez problému. Trochu bere olej, cca 1,5l/10.000km, a je potřeba cca každých 60 tisíc km seřídit ventily, jinak hrozí podpálení (ještě se mi nestalo). Pochopitelně motor dostává pravidelnou údržbu podle předpisu výrobce. Většina najetých km je v městském provozu.

torrrent*
hodnocení

A jak jede? Nic moc asi co? Uvažoval jsem na Cliem (2015) s tímto motorem

Na clio staci. Neni to trhac , ale jeden z mala jednoduchych motoru.
torrrent*
hodnocení

No vybírám mezi tím Cliem a i10 zcela novou, tam je tedy tříhrnek, 1.0. Rozdíl 7 kw. Ve městě dle mého nepoznatelné. U Hyundaie bych se přikláněl i z důvodu 5leté záruky.

To uz je na vas , ano hyundai ma delsi zaruku , ale budete platit za rocni prohlidky. Ktomu je to extremne male auto , to uz fakt radeji i20. Pokud myslite novejsi clio , tak to je aspon pekne oproti korejcum.

torrrent*
hodnocení

Tak i10 co jsem videl zas tak male neni (co se tyce prostoru aspon na prednich sedackach), vic jak dva lidi v tom jezdit nebudou a pro sedacku do ikei se s tim take jezdit nebude. Za extremne male auto povazuji napr. trojku z TPCA. S garanckama pocitam, ale osobne mam strach z jeteho auta, kde nevim, jak s nim bylo zachazeno, byt ma najeto treba jen 20 000 km.

Tak pokud to tak je , tak si tu i10 kup :) hlavni je tvuj nazor , ty to budes platit :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]