Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je lepší fabia 2. 2014 1.4 63kW, nebo 3 1.2ts

Od: fabia3 odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,
Mám možnost si koupit fabii 2, rok výroby 2014 1.4 63kW, nebo fabii 3, 1.2 tsi 66kW, která má lepší motor, menší spotřebu? Náklady a údržbu?
Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jurajjuraj*
03.11.17 20:25
hodnocení

1x

1,4 63kw

hodnocení

0x

Ty motory oba jsou dobre.

Naklady budou pocitam , ze stejne i spotreba , jen u TSI je turbo , takze kdyz nekdy odejde tak stoji nakou tu kacku. 1,4 bude o neco vic papat. Takze se to casem srovna.

Ale F3 vypada o dost lepe.

krtek66
hodnocení

0x

ano F3 vypadá líp ...za mě osobně je F2 hnus největšího kalibru... ale motor 1,4 je furt kvalitní...osobně bych šel do F3 ale 1,2 81kW ! ta 66 je na prd

hodnocení

0x
1,2 TSI 66kW ve Fabii III jede opravdu zoufale. 81kW jede o dost lepší.
repkin*

V práci máme Fabii 3 1,2 TS 81Kw v kombíku, nevím jak plně naložená, ale ve dvou jezdí celkem hezky, pro mě nezvyk šestý převodový stupeň, zbytečností je start-stop systém, ten bych nejradši vykopnul, neumím to natrvalo vypnout a pak to má přední asistent (když proběhne někdo před autem, to nouzově brzí), sice je to dobrá věc, ale např při objízdění díry, kdy ve vedlejším pruhu stálo auto, o kterém jsem veděl mne to dost vyděsilo, protože jsem to nečekal, ale to je spíš má chyba, protože řidič by se měl před jízdou seznámit s autem.

nox®

Osobně mám 66kw variantu v Combi a nemůžu říct půl špatného slova. Auto zrychluje svižně, rozhodně se nedá mluvit o nějaké zoufalosti. 81kw varianta ve mě nezanechala nějaký působivější dojem, pouze jsem měl pocit lepší pružnosti v nižších otáčkách a lépe sladěné převody u šestikvaltu. Výkonější variantu bych bral tedy hlavně kvůli převodovce, jinak jsou ty motory v podstatě naprosto stejné.

vernon
hodnocení

0x
SAMOZŘEJMĚ je lepší vzít trojkovou. Ale ber tu silnější 1.2TSI. Vyplatí se to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]