Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím,jestli byste mi někdo mohl poradit, po převodu auta jsem zapomněla vypovědět původní smlouvu o povinném ručení a založila novou výhodnější.Nyní přišla složenka na původní ručení, že nebylo zaplacené. Je možné nějak se vyhnout placení původního ručení? Dík za radu.
po převodu auta jsem zapomněla vypovědět původní smlouvu o povinném ručení
- tomu rozumím tak, že před přepisem jste si sjednala pojištění "na přepis" a po přepsání nové povinné ručení na shodný vůz dle ceny... je tak?
Lze požádat o zrušení pojištění z důvodu duplicity - dohodou. Obě pojišťovny se budou snažit zachovat tu svoji.
Lze zrušit jedno pojištění do 2 měsíců od uzavření.
Lze poprosit o storno první pojistky k datu druhé pro nějakou neúmyslnou chybu či chybnou domluvu v rodině ...
Vyjádření pojišťovny však bude buď dobrou vůlí nebo budou požadovat uhradit část pojistného. Na to mají nárok - plnění by museli v případě pojistné události hradit z 50% !
Pkd se před koupí sjednává PR tak u většiny pojišťoven lze do dvou měsíců toto zrušit bez problémů a dokazování!Navíc naposledy loni před vánoci bylo ve smlouvě uvedeno,že smlouva začíná platit až zaplacením první splátky!
Kdyby to nešlo zrušit oficiální cestou, tak mám takovou drobnou fintu... Nechci nabádat k porušování zákona, ale co není zakázáno...
Teorie je taková - podle našich zákonů , nemusí být majitel vozu i pojistníkem. Ve chvíli, kdy se změní pojistník, dělá se i nová smlouva.
Řekněme, že chcete auto půjčit bratrovi nebo někomu jinému, ale nechcete ručit svojí pojistkou za jeho chyby. On tedy sjedná novou smlouvu, kde vy zústáváte majitelem vozidla, ale pojistníkem je druhá osoba. S tím pak jdete na pojišťovnu a necháte si vyplatit přeplatek. Po pár dech se rozhodnete že bratr řídí jako prase a auto si necháte vrátit. Sjednáte pojistku zase na sebe a máte konečně pokoj.
Bohužel se ale nevyhnete tomu, že napřed budete muset asi i tu druhou upomínanou pojistku zaplatit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.