Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, je bezpodmínečně nutný přimazávač k pneumatickému utahováku? Někteří prodejci tvrdí že je jiní zase že není.?
V průmyslu jsou normálně používané přimazávače, ale musí se s citem, moc oleje = přilepené lamely v pistoli a její demontáž a vyčištění, ale také jsem viděl pistoli že se do ní i olej do zásobníku naléval...
Tak to jsi na omylu, když jde hodně oleje z přimázavače tak se lamaly přilepují a pomalu se vysouvají a utahovačka má malej úder - čili je to rázovej utahovák tak má malej moment, to taky testujeme po opravě zda souhlasí moment, klidně ti to můžu vyfotit, můj kolega to opravuje pro všechny výrobní linky a to jsou cenově pistole od 10-50.000 korun, né nějaké hračky z Lidlu. Používáme přimazávače AtlasCopco a Schneider, Atlas je vyhlášený, ale lepší provedení se mi zdá že je ten Scheider... A asi bude rozdíl 8 hodin tím mlátit nebo 16 hodin ve směně na výrobní lince než v autogaráži jednou začas něco povolit..
Kamarád ho má v autodílně a občas ppřimázne a taky mu to jede mnoho let...
nutný není,ale pak je nutné občas nalít olej do otvoru,kde se přivádí tlakový vzduch hadicí a pak našroubovat hadici..Jestli tedy chceš,aby vydržel a za chvíli neodešel nebo se zadřel.Vydrží možná dost i bez oleje,jak radil nějaký antitalent přede mnou,ale za chvíli pak z utáhováku budeš mít vylágrovaný žentour.
nemusi, mam je uz par roku porad ty stejne, kdyz si vzpomenu - nekdy jednou za mesic , nekdy jednou za ctvrt roku naleju do otvoru na vzduch kapku oleje a protocim vzduchem , zatim vse funguje bez problemu
fff nemyslel sem doslova kapku , to by bylo tak nejak k nicemu ze
kapka oleje?Svatá ty prostoto.To tomu moc nepomůžete..Utahovák má velkou spotřebu vzduchu tak kapka je na nic.Nejlíp je nalít plný otvor a pak to protočit naprázdno.Sice z toho pak lítá olej ale za chvíli to přestane a máte zaručeno,že je to spolehlivě namazané.Dobrý je hydraulický olej OTHP-3.Není moc hustý.Nebo olej do automatických převodovek aut.To odpovídá přibližně hustotě oleje na přimazávaní pneu vehiklů
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.