Nejste přihlášen/a.
auto - rover 75 rok 1999
problem: do nedavna auto bylo krasne tiche i pri rychlejsi jizde. posledni dobou vsak zacalo vydavat divny hlasity hukot. v servisu mi rekli ze motor je v poradku a ze jim se nic zvlastniho na zvuku nezda.
napada me prirovnani k tem hlucnym dieslovym autum .
taky me napadlo jestli to nemuze byt od prednich kol a to od poskozenych lozisek? ale to ho by si snad v servisu vsimli ne? hahaha
nenapada nekoho co by mohlo zpusobovat takovy hukot hlavne pri jizde nad 100 km? pri pomale jizde se vse zda normalni.
diky
Mno. Emise hluku automobilu zpusobuje vice zalezitosti.
U neporouchaneho vozu zejmena odvalovani pneumatiky po vozovce, proudeni vzduchu okolo vozu, spalovani smesi, vibrace motoru, potazmo celeho vozu a odvod spalin do vyfukoveho potrubi.
Dale pak mene vyznamne dalsi zvuky zpusobene okolnimi zarizenimi, jako je dmychadlo, alternator, vacky, zaber ozubenych kol prevodovky, sterace...zkratka vse, co se zrovna hybe.
U porouchaneho vozu to pak samozrejme muzou byt slysitelna loziska kol, klouby poloos, poruchy v prevodovce, detonacni horeni, loziska kliky, vybehana ojnicni sedla, zaklepana ventilova sedla a ventilova zdvihatka, pridrene pisty, spatne zapalovani smesi, spatny predstih, ztahane napinaci kladky rozvodoveho remene, chybejici svicka ci chybejici setrvacnik, utrzeny plech pod motorem atd.
Kazdy zvuk lze pomerne snadno rozpoznat a identifikovat. Zvuk jako naftak je siroky pojem. Muze dochazet k detonacim ci jsou vyklepana zdvihatka. Rozhodne je to ale zvuk, ktery se ihned rozpozna treba od spatneho loziska. Pro lozisko svedci hluk ve vyssich rychlostech, jenze lozisko byva vetsinou slyset uz od velmi pomale jizdy.
To chce slyset. Takhle po netu je to pouze hadani. Nechte to poslechnout nekoho, kdo tomu rozumi a zvuk rozezna.
to sice doslo ale tento stav uz trval nejakou dobu nez jsme dali auto prezout. a prave kdyz jsme auto vezli do servisu na prezuti jsem jim rekla at se na ten hukot podivaji ale na nic neprisli . je to fakt udes neda se pri jizde skoro ani mluvit.
a co se tyce hloupe otazky tak ja radeji polozim HLOUPOU OTAZKU s nadeji ze dostanu CHYTROU ODPOVED a tim svuj problem vyresim NEZLI se nezeptat A PROBLEM SE STANE OSUDOVOU CHYBOU .
hezky vikend
ted koukam zda neni neco noveho a po opetovnem precteni vaseho prispevku mi vase veta "Hloupá otázka - nedošlo k výměně pneumatik? Zimní vzorek je potvora..." DAVA SMYSL haha. holt nedorozumeni. jinak ani ta vase otazka neni hloupa protoze nekdy malickosti zpusobi velke problemy
zdar
Shodou okolností jsem totiž před pár dny přezul na zimáky a taky jsem si hned říkal o kolik je to auto najednou hlučnější...
Případně s tou výměnou může souviset i to jestli se třeba neuvolnil na kole nějaký šroub držcí disk, to taky může způsobit za jízdy kravál a navíc při tom může jít až o život pokud se uvolní víc jak jeden šroub.
No koukám,že axus® spustil zase svoje moudra. Tak trochu jako ve filmu Na samotě u lesa "tomáte kladivo,hřebíky malá pila velká pila hoblík fošny atd.
Teď ,ale vážně pokud to dělá ve vyšších rychlostech a dělalo to už před výmněnou kol za zimní tak to fakt vypadá na ložiska a nebo homokinetické klouby nebo převodovku.Jednoduše rojeď auto na tu 100ku a vyřaď.Pokud bude hluk trvat i nadále tak to rozhodně nebude převodovkou ani motorem u něj bys to poznal i když nejedeš.Muselo byto hučet i na místě. Dávej pozor ze které strany to jde,že by odešli dvě ložiska najednou je fakt minimální šance.3patný kloub poznáš i při pomalé jízdě V plném rejdu většinou vydává cvakavý zvuk jak v něm loupe.
Rozhodně nehledej chybu ve stěračích, chybějísí svíčce a v nevětší blbost kterou jsem slyšel od dob Milouše Jakeše na Červeném Hrádečku "CHYBĚJÍCÍ SETRVAČNÍK " Bože AXUSY nech tech perel (kam se asi poděl) .
Petronelli.
Uz sem na tebe reagoval jinde. Ale jeste jednou.
Neco se Ti na me odpovedi nelibi? Spousta z nas tu uz zazilo, ze se tu nekdo novy snazil dokazat, jak je chytry a schazoval odpovedi jinych. Nakonec to vetsinou dopadlo tak, ze se ukazalo, ze precejenom tak docela chytry neni. Tak pozor, at to neni tvuj pripad.
Vis. Ono se strasne lehko takhle po netu urcuje zavada vyvolavajici nejaky hluk. Pravda je ale takova, ze jde pouze o hadani. Dokud ten zvuk neslysis a mas pouze takto obecny popis, tak proste nemuzes vedet co to zpusobuje. Pokud tu budes ovsem chvili radit, tak na to casem take prijdes.
Svoji odpoved sem samozrejme pojal s nadsazkou. Vyjmenoval sem hluky, ktere auto muze zpusobovat. Nevidim na te odpovedi nic spatneho. Samozrejme, ze setrvacnik a podobne sem uvedl spise jako vtip, coz zrejme pochopil asi kazdy krome Tebe. Ostatne nejakou formu zlehceni mam ve vetsine svych odpovedi. Jen to holt nekdo nedokaze pochopit, coz mne ovsem netrapi.
Napriklad u toho setrvacniku je ale moznost rozvazeni a motor zacne byt hlucny diky prave tomuto rozvazeni. Co ja vim.
Kazdeho zkuseneho motoristu napadne lozisko nebo kloub. Vedel sem, ze se k tomu toto tema stoci. Ze to vyzdvihne nekdo jiny. Proc tedy neuvest dalsi, i kdyz malo pravdepodobne moznosti?
Co dal se Ti nelibi? V cem shledavas me odpovedi zavrzenihodne? Jen se do mne poradne opri.
No to že jsi to myslel jako vtip to můžeš vykládat holubům.Rozhodně se nesnažím dělat chytrého za každou a věř že autama se zabývám a živím od 80 roku takže si trufám říct že taky otom něco málo vím. Pokud se ,ale někdo zeptá na něco tak se mu snaží odpovědět v rámci svých možností. Pokud je dotaz na zvýšený hluk při 100Km rychlosti ,tak Tvoje diagnoza CYBĚJÍCÍ SVÍČKA A CHYBĚJÍCÍ SETRVÁK zato bys vyletěl už v 1ručníku na učňáku. Za těch téměř 30let jsem fakt podobný blábol neslyšel.Když jsem to dnes říkal kolegům tak jsem myslel,že si natrhnou bránici.No nic mněli jsme předčasného silvestra.
Raději necháme prostor na rady místo tohoto dohadování
Ale ja to prece nikomu nevykladam. Ani holubum. Nemam tu potrebu, protoze to kazdy jiste pochopil. To pouze ted pro Tebe, pac nedokazes zrejme vnimat ironii. A je mi uplne fuk, jestli mi veris nebo ne.
Jestli te to udela dobre, klidne ver, ze sem to myslel smrtelne vazne a vsem vykladej, na jak blbyho cloveka si narazil. Me to zili trhat nebude.
A mimochodem ja se nehadam. To Ty se tady bez jakehokoliv duvodu do mne navazis na zaklade pouhych nekolika slov, ktere si navic sam spatne pochopil. To taky dost vypovida. Ja se samozrejme snazim pouze proti temto utokum branit. Tak nepoucuj neco o dohadovani. Sam sis zacal, tak mas, co si chtel.
Tato odpoved byla myslim dostatecne (i Tebou) zodpovezena, takze mas prostor tu ze mne delat blba. Projdi si klidne vsechny me prispevky, najdi tam nejake nesmysli a predhod je celemu svetu. Cekam.
Jenom Te pouze prosim, aby si se snazil rozeznat vtip.
Ja nemuzu za to, ze nedokazes pochopit psany text. Nikde ve svem puvodnim prispevku nemam ani slovo o tom, ze by za tu hlucnost, co mu to zpusobuje mohl chybejici setrvacnik. Pouze jsem obecne vyjmenoval, co vse hlucnost muze zpusobovat. Plus nekolik absurdnich veci na zaver. A Ty hned z toho vyvozujes moji naprostou neschopnost a buhvi co vsechno.
Zkratka a dobre by si se mel drzet sve vlastni rady, radit dle svych schopnosti a nenavazet se do veci, ktere si nepochopil.
Tak proč to furt řešíš a znažíš se mně přesvědčit že jsto myslel ze srandy. Já tomu nevěřím a myslím že tomu nerozumíš a jen tak plácáš. Tečka .Konec .Hotovo Finýto. Vymálováno.
Resim to, protoze si mi napadl na zaklade nekolika slov, ktere si nepochopil.
Az ty prestanes lidi bezduvodne napadat, oni to prestanou resit. Tak to totiz chodi. Nechapu, proc bych si takove utoky mel nechat od Tebe libit.
Diskuse je jedna vec. Muzes napsat, ze se mylim a vysvetlit proc, ja to bud uznam a nebo budu odporovat.
Ale takovehle napadeni, ze placam a podobne na zaklade nekolika radku, ktere si nejses schopny vylozit svedci o pouhe Tve tuposti a nevychovanosti.
Vis o mne prd a soudis mi. To takhle soudis kazdeho? Klidne tu vsem rad, at si snizi hlavu a daji ostrou vacku a jeste jim takhle od oka doporuc presne parametry. Ja se tomu akorat muzu smat. Prosim Te. Lautr vubec nic o tom motoru nevis a hned by si doporoucel stocit setrvacnik. Takovych umelcu jako Ty je plnej internet.
Ale mas pravdu. tecka. Konec. Zbytecne si kvuli Tobe ńebudu osoupavat klavesnici. Za to mi nestojis. A tvuj nazor uz vubec ne. Pouze sem se branil. A budu, dokud nedas pokoj.
...ne vlastne nebudu.S takovym pristupem jaky mas, je Tvuj nazor o mne a mych znalostech (at uz je mam nebo ne) je pouze sustot listi pod myma nohama.
po dlouhe dobe jsme jeli autem a vsimla jsem si ze hukot je uz i pri 40 km takze si zacinam myslet ze to budou ty loziska jak tu nekdo rikal..
Pokud to je ložiskem tak by ten hluk šel z jedné strany to že odejdou obě ložiska (nebo 4)najednou je velmi málo praděpodobná. Těžko říci po internetu přesnou příčinu.Těch možností je mnoho ložiska, klouuby, převodovka,rozvodovka. Toby se muselo slyšet.
Budete muset požádat nějakého známeho kdo se v tom vyzná aby vám řekl co je příčinou a nebo potom servis.My se tady můžeme jenom dohadovat ,ale přesnou příčinu bez poslechu auta vám nikdo neřekne.
Petronelli,Nech axuse na pokoji! Četl jsem ty jeho příspěvky dost podrobně.No ten setrvačník mu tam vpadl v rozepisování různých dalších závad,které vcelku identifikoval správně!? Vždyť ty také v žádném případě nepoznáš za jízdy,jestli ti skřípá levé nebo pravé ložisko v kole,nebo drhne přední levé brzdové ústrojí nebo pravé zadní destičky.A rámus,který dokáže dělat v převodovce uniklý olej,to nepřeji nikomu.Vyděsí to i profíka.
JABRAKA
K odpoved @axus se toho neda moc doplnit. Tipnul bych si take ty loziska. Intenzita zvuku by se mela s rychlosti zvysovat.
Pokud uz jsou nacly hodne, staci auto doma zvednout na hever a zkusit zatocit koly. Jedno by pak melo mit odlisny hlasitejsi zvuk pri protoceni.
Jenom se chci zeptat, byl to hukot nebo klepání? Já mám podobný problém, nejdříve se to projevovalo jenom při vyšších rychlostech nad 80 km/hod že jsem slyšela pravidelné klepání nezávisle na otáčkách , ale včera mi to začalo klepat po ujetí 15 km i při malých rychlostech. Je to stará Fiesta 1.1 rok výroby 1992. To klepání slyším někde v motoru, ale nic volného není vidět.
Ložisko se projevuje hukotem klepáním spíše kloub. Mrkněte jestli nemáte požkozenou manžetu.To bývá nejčastější příčina poškození kloubu. U takto starého vozu pokud je ještě origo ta bych se ani nedivil,že už dosloužila.Je to přece jenom guma.
doplněno 18.01.10 16:18:Foto jak vypadá natržená manžeta najdete v tomto vláknu http ://www.poradte.cz/auto-moto/3126-hukot-kola-v-zatackach.html
Tak manžety byly vyměněny v říjnu na technickou, a začalo to klepat asi po měsíci.Nejdříve při vyšší rychlosti , a to při jízdě rovně, teď už jak to začne, tak klepe a klepe.
Tak jedině se stavit u nějakého mechanika aby si to poslechl.Ono těch příčin může být mnoho. I to ložisko to může dělat ale většinou hučí protože otáčky kola jsou celkem velké nato aby to jen klepalo. U některých aut je na pravé poloose závaří a i to může být uvolněné nebo poškozené. Překontrolovat dotažení kol jestli byly pořádně totažený při výměně za zimáky. Chce to prostě slyšet to klepání.
Nezlobte se ale pokud vy jako laik to slyšíte a mechanik ni nenajde tak bych asi zmněnil mechanika.
Na vojně jsme měli mechanika a ten vždy říkal, že závada se projeví. Musíte napsat víc, jestli to klepe jen při jízdě rovně, v zatáčkách, pod plynem nebo bez plynu, popř na volnoběh, protože vepředu není jen motor
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.