Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autolak celého auta

Od: attila* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

mám dotaz, mám fiata punto r.v.2001 a začali se mi an karoserii dělat bílé fleky, pak to pukne, odloupne a začane rezivět., svoje auto mám motorově v pořádku a nehodálm ho hodit ze skály jen proto,že mu odejde kabát, potřebuji poradit, nebo doporučit, kam k lakýrníkovi, který by mi auto z venčí obrousil a znovu nastříkal. mám modrou metalízu, vůbec netuším kolik by to stálo, chtěla bych to jen z venku bez sundávání dveří, čalounění atd. Díky za odpovědi, popřípadě doporučení někoho normálního a ne mega firmy kde budu muset zaplatit klučinu co bude stříkat, holčinu sekretářku a ještě pupkatého majitele v baworu. jsem okres Přerov, kraj Olomoucký, díky.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek66
hodnocení

2x

Ahoj...jsem přímo z Přerova takže ti řeknu přesně to, co nechceš slyšet. V Přerově jsou pouze 2 lakýrníci. Zbytek jsou pouze překupníci těchto dvou. První je Valenta vedle baumaxu, ten se specializuje spíš na veterány a jeho ceny jsou spíš k smíchu. Druhej je v Moštěnici u nádraží (jak je ten areál budov) jmenuje se Robert Jež a dělá výbornou práci. Mám od něj taky pár věcí přelakovaných. Je mu jedno jestli dělá veterána, fabii nebo báwo za 4mega. Což bys viděla, kdybys tam zajela. Smluvně třeba lakuje Renaultu, Suzuki a Fordům (i tady v Přerově). Ceny má dle mého lidové...no a teď tvůj dotaz...cena celolaku za takové malé auto je 30tis. Větší až 50tis. Vzhledem ke stáří tvého auta je celolak nerentabilní. Za tu cenu si koupíš ty punta 2. Jen pro srovnání. Budu chtít v budoucnu lakovat 1000mb. Cena Ježe 35tis. cena Valenta 56tis. To je rozdíl, že?:)

gemykol

Kvalitní celolak u veterána je většinou mnohonásobně pracnější a proto také ceny jsou daleko vyšší. Také se stříká daleko více dílů, které se u zánovního auta nechávají s původní barvou.

Známej se specializuje pouze na veterány a celolak osobního auta u něj začíná na cca 100tis bez DPH a k smíchu mi to nepřijde.

doplněno 02.11.17 12:51:

Je v tom obrovský rozdíl. Veterán má karosérii po všech stránkách v daleko horším stavu a to i uvnitř. Takže on lakuje pouze úplně rozebrané auto, tedy karoserii bez motoru,oken, náprav, interiéru, atd... Prostě úplně holá kastle. Stříká jí komplet, tak jako při výrobě vozidla. Jedno auto se dělá cca měsíc ve 2 lidech.

To se u zánovních aut nedělá.

krtek66

v čem by měl být jako pracnější?..více dílů se stříká na novém autě..tenhle argument je blbost...jediný rozdíl je v tom jestli přelakovává stávající lak nebo lakuje na holý plech (spotřeba plniče)...v ničem jiném...já když jsem chtěl po nich cenovku tak jsem jim řekl, že jim dodám auto oholený na plech...rozdíl 20tis je teda dost..kor když jim ještě dodám barvu...a 100tis bez dph?...*blee* to ať si nechá..to zas budou nějaký "pražský ceny"...na takový nejsme tady na Moravě zvědaví:)

krtek66

no jestli svou reakci doplníte ještě touhle kravinou tak to už se fakt neudržím smíchy:-D...aby mi někdo řekl, že chce za lakování veterána 100tis bez DPH a ještě mi řekne, že mu mám dodat oholený auto na plech tak to ať se jde vycpat...*smich2* ..za těch 100tis mi musí udělat kompletní servis...přijet si pro to, odstrojit si to, odmašlit, obrousit, nalakovat, seskládat zpátky a ještě mi to s mašlí na střeše a plnou nádrží dovézt zpět...:) ..zkuste tady ten váš ftip nadhodit někde v nějakým auto klubu/fóru...puknou tam smíchy všeci včetně admina;) ...

gemykol

Nikde nepíšu, že máš dodat oholený auto na plech.

A klidně se směj. A aby jsi mohl třeba i puknout smíchy, tak tady máš konkurenci, která chce ještě více.

elanauto-moto.cz/...

krtek66

ale já jo...jj konkurence...vidím...však jsem taky reagoval.."pražský ceny"...s tímhle by na moravě neuspěl :)

hodnocení

0x

firmy.cz/...

Nikdo nevidí do Vaší hlavy a netuší, co je pro vás "levné"ani "kvalitní"--- dále nevidíme auto, takže nemůžeme víc poradit.

Zkuste podle recenzí nebo podle doporučení vašeho servisáka (někam přeci dáváte auto na servis).

Za sebe bych vyjádřil doměnku, že hnijící punto už nikdo nezachrání... i náhradní díly po dvou letech začnou rezavět... Pokud vám vadí květinky a má to 2 roky technickou, dejte tam samolepku. Jestli je to citová věc a potřebujete toto auto, celolak zhruba 25000,- (cena vašeho auta asi nebude vyšší).

doplněno 02.11.17 14:44:

Ta kapota je naprosto běžný stav u těchto vozů... není to rezavé, jen se loupe lak a barva. Dá se s tím jezdit dalších 5 a více let.

Peníze investujte jinam. Pokud chcete rvát peníze do auta, dejte ho do servisu a řekněte si o "generální opravu-servis všeho potřebného"- ani nevíte, jak rychle se dostanete na 10tis ...

jenda2*
hodnocení

0x

Cena za díl cca 3000 Kč. U Punta je vhodnější projet přes vrakoviště a dál se tím netrápit. Punto z roku 2008 se prodává od nějakých 60000 Kč.

U projevu popisované závady jde spíše o vadu v povrchovce plechu. Na karoserii shora běžně nevznikají zkorodovaná místa. Samozřejmě prahy, lemy atp. je něco jiného.

Zkrátka utratit zbytečně kopu peněz není dobrý nápad.

attila*
hodnocení

0x
a tak to jste mě ovšem ale vůbec nepotěšili... vůbec, nevím kolik by to stálo a v hloubi duše jsem si říkala 10 000 což bych do bobika dala, ale nad 25 000, nevím kde je tady smajlík z mega vygulenýa očima s vřeštícím výrazem!? to je fakt na další punto r. v. co mám já... mám v plánu si cca za 2 až 3 roky kupovat nové auto, jenže mám pravě strach aby ta karoserie ty 3 roky ještě vydržela, budu to asi muset někam odvézt aby mi dali do kupy aspoň ty nejhorší fleky. když já vůbec nevím jak to funguje? dá se jakože vyvrousit kus a zalakovat? bych měla puntíkatého punťu :-D
krtek66

ano dá...ale přesně ti to řekne až lakýrník až to uvidí...zajeď si za tím Ježem co jsem psal do Moštěnice..je to chlap šikovná...mě opravoval práh a nepoznám rozdíl...spíš mi našel ještě věci, které jsem vědět a vidět nechtěl;) za 10tis budeš mít kapotu, nárazníky a možná jedny dveře:-D

attila*
hodnocení

0x
foto kapoty
Autolak celého auta
krtek66

pokud lakováí tak tohle ja na komplet kapotu... 2500, až 3000,- max..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]