Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny prosím o radu v následující věci. U mého auta (koupeno 09/17, nájezd nyní 150tis.) se na palubovce objevila signalizace ESP, později ještě chyba motoru. Po diagnostice na Bosch nebyla patrná závada, chyba motoru byla odmazána, ESP zůstalo. Chyba motoru se asi týdnu znova rozsvítila. Po diagnostice ve fordu mi bylo sděleno, že je na kompletní výměnu modul ABS (zcela nefunkční), katalyzátor (propálený) a lambda sondy. Vyžádal jsem si záznam z diagnostiky - (chyby: C1288-E0, C198F-20, B2575-20, U0201-20, U1900-20, C1956-30, U1900-20, U261B-20, C1955-30, P0420-E3) - pomohl by mi někdo se v tom zorientovat a zda je stav opravdu tak v háji, že je vše na výměnu? Nemohou být jen špatné lambdy třeba? Auto bylo v rámci přihlášení na STK+emise (2 měsíce zpět) - na problém emise nenaznačovala (otázka, zda auto prošlo poctivě - zajišťoval prodávající, ale protokol samozřejmě mám). Snad ještě doplnění - není možné, že by byla jen vadná pojistka k ABS? Přišli by na to při diagnostice? (před nedávném zkolabovala baterka v autě, byla měněná, ale kontrolky svítily už chvíli před tím..).Moc prosím o případné názory, co s tím je a jak se to dá řešit/za kolik, poř. vysvětlení jednotlivých chybových kódů...Strašně moc děkuji předem za rady!
Zdravím, teď nevím, jak je to myšleno? Nešla mi nahrát příloha v pdf, tak jsem chybové kody vypsal jen textem do příspěvku..
je tam plno nesmyslných chyb.. zkontroloval bych ukostření.. jinak propalený kat.. to snad ne,,,.. raději to pošlete ze skály :D...
tedy myslíte, že je možná ta závada "jen" v elektroinstalaci (pojistky, ukostření), resp. že se ukazují chyby, které jsou související s pádem baterie (byla úplně mrtvá, nešlo auto ani natočit, resp. nešla ani palubovka) a vůbec to nemusí být ABS a katalyzátor? Ukazatele se rozsvítily ještě před výměnou té baterie, ale mohla být už slabá, třeba napětí už nebylo takové..
S tím katalyzátorem je to dle vás nesmysl v principu nebo podle těch chyb to na to nevypadá? Ono v autorizovaným servisu to celkově bylo moc příjemné setkání...
Moc díky za info a za všechny postřehy..
Ještě ti poradím jednu věc, třeba jsi to už dělal, ale už jsem se stím setkal u Forda ale i i novějšího VW... Odpoj baterku cca na hodinu, nejlépe třeba přes noc , za to nic nedáš... Tak lambda je spotřebák, lambda ukazuje třeba i chybu v závislosti na propálených svodech, vlnovci, záleží také jaká? Předpokládám že máš dvě, zda ta první před katem, či druhá za katem, katalyzátor než propálený jsem viděl vždy buď rozsypaný vnitřek, nebo ucpaný, prostě nefunkční... A ABS záleží co je na něm za chybu, může být i pojistka, obvykle je jich více... , vadný snímač, vadná komunikace jednotky, chyba hydraulického čerpadla...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.