Nejste přihlášen/a.
Jaká může být jiná příčina svícení (blikání) kontrolky oleje,kromě nedostatku oleje?
Opel Astra F
Nezapomeňte také překontrolovat ( dá se to uskutečnit nalévacím otvorem pro olej ) , zda při chodu motoru je vidět tímto otvorem proudící olej.
Přeji úspěšné vyřešení problému . moro
Koukal jsem, po otevření víčka pro dolévání oleje, a při chodu motoru je vidět proudící olej.
Zkusím výměnu čidla a pokud by to nepomohlo,nechám vyměnit olej...
po víkendu zas budu chytřejší...
zatím díky všem
Hezký den
Mám problem z rosvícejí cí se červenou kontrolkou na malo oleje v Fabia 1,4 mpi /50kw, po vymněněn termostatu se mi pomalu začala rosvicovat sem tam kontrolka oleje ale jen při hodně zahřátem motoru ,ovšem ted stačí sešlápnout pedál asi tak 1800ot. a kontrolka se rosvítí,auto je jinak vpořádku oleje je dost ,nechápu (a čidlo sem vymněnil)?Předem děkuji za odpověd.
Nebo treba nizky tlak oleje - zaseknuty prepousteci ventil nebo jinak rozbite olejove cerpadlo.
Pro přesnější diagnostiku by bylo nutné doplnit , minimálně v jaké fázi činnosti motoru se tak děje . Zda při strudeném či zahřátém motoru , při volnoběhu nebo i ve vyšších otáčkách , například při průjezdu zatáčkou atd. Dělo by se tak při volnoběhu a ješte zahřátého motoru nemusí to být závada.
Začlo to cca předevčírem...Včera jsem jel něco vyřídit na ČEZ a cestou zpět to sem tam probliklo.Sledoval jsem jestli je to třeba jen do kopce nebo z kopce,při zatáčkách do leva či do prava...atd.Ale bylo to náhodně... Změřil jsem hladinu oleje a po zjištění koupil a dolil na risku... Jenže i před dolitím a po dolití to už svítí skoro v kuse - možná má snahu občas jakoby zhasnout,ale ne úplně.
Změnu ve zvuku motoru nepozoruju...Takže nejspíš motor je mazaný...jen ta červená potvora ne a ne zhasnout
Pokud je motor v otáčkách (řekněme min 2-3.000) a kontrolka přesto problikává, je to na 99% závada na elekrice. Kontrolka jinak svítí JEN při nedostatku tlaku oleje, což by hrozit v otáčkách nemělo.
Jediný důvod při nevyběhaném motoru a funkční elektrice je, že byste mohl v motoru mít výrazně řidší olej než je předepsaný. Jenže to by vám potom při volnoběžných otáčkách u zahřátého motoru svítila kontrolka nepřetržitě.
Takže pokud problikává při jakýchkoliv otáčkách a u studeného i teplého motoru - je to závada na elektrice (kabeláž, čidlo a pod.).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.